Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Teaterkåbe

Teaterkåbe

Den elegante kåbe har krave af hvid polarræv og samme lave talje som 1920'ernes kjoler. Den er fra midten af 1920'erne og har tilhørt Sigrid Marie Karla Jørgensen, Villa Tårnhøj i Vedbæk.

Kåben blev brugt ved selskabelige lejligheder, når man skulle ud for at se og blive set, fx i teatret. Teatrene fik som forlystelsesetablissementer konkurrence fra biograferne fra 1920'erne. De levende billeder - stumfilmen - kom til i 1920'erne, men det var først i 1930'erne, at biograffilm blev den foretrukne form for underholdning.

Dragtbeskrivelse

Teaterkåben er i beige velourchiffon, der fra albuehøjde til den nederste kant er farvet gradueret beige og brun. Krave af hvid polarræv. På skulderen et bærestykke. Kåben er let rynket syet til bærestykket med en snor. Sidesømme. Forneden er kåben skåret i 11 baner, der er syet sammen rynkede og hænger frit de sidste 8-10 cm. Foer af elfenbensfarvet crepe de chine med den blanke side udad. Mellemfoer af opkradset bomuldsgaze.

Teaterkåbe, mus. nr. 3040/1982
Silke og bomuld. Beige-brun gradueret. Krave, hvid polarræv. Foer, elfenbensfarvet crepe de chine. Mellemfoer, bomuldsgaze.

Længde midt bag:  102 cm
Vidde forneden:  120 cm