Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Automobilfrakke, 1920'erne

Automobilfrakke, 1920'erne

I 1908 begyndte amerikaneren Henry Ford at fremstille biler på samlebånd, og det betød, at lidt flere fik råd til at anskaffe sig en bil. I 1924 anlagde Ford en ny samlefabrik i Danmark, men herhjemme var en bil kun opnåelig for ganske få.

Bilen medførte ny påklædning af både praktisk og modemæssig art. Lange handsker skulle forhindre ophvirvlet støv fra grusveje og vind i at nå ind i ærmerne. Motorbriller eller hatte med slør beskyttede også mod støv. Benvarmere af læder, fodmuffer af pels, rejsetæpper og tykke frakker holdt kulden ude.

Den sildebensvævede automobilfrakke i uld er fra 1920'erne.

Dragtbeskrivelse

Herrefrakke af kraftigt, sildebensvævet uldstof i mørkegrønt og -blåt med lysebrune nister. Fortil revers samt bærestykke med 2 nedadgående spidser. Herunder 2 lodrette dobbeltlæg. Fortil 2 store lommer med klap. Dobbeltradet med lukning af 6 store knyttede lysebrune læderknapper. Frakken har et kraftigt bindebælte i samme stof. Bagtil 2 bæltestropper samt dobbeltlæg ned midt bag. Herunder en lang åben slids. Påsatte ærmer med opslag. Helfoer af mørkegrøn viscose.

Herrefrakke, mus. nr. 2857/1991
Uld. Mørkegrøn, mørkeblå og lysebrun. Knapper, lysebrun læder. Foer, mørkegrøn viscose.

Længde midt for:  134 cm
Vidde forneden:  176 cm
Skulderbredde:  49 cm