Herrefrakke i sort uld, 1924
I slutningen af 1800-tallet var skrædderfaget et organiseret håndværk med lærlinge og svende. Nogle skræddere havde egne forretninger, andre var knyttet til stormagasinerne, hvor kunden kunne få syet efter mål.
Begrebet konfektion - færdigsyet tøj i modsætning til skræddersyet tøj til den enkelte kunde - var kendt fra midt i 1800-tallet. En egentlig tekstilindustri havde Danmark ikke på dette tidspunkt.
Herrefrakken i sort uld med pelsfoer og sjalskrave blev købt i Magasin du Nord i København i 1924. På denne tid lå byens bedste modehandlere i kvarteret omkring Østergade, Amagertorv, Vimmelskaftet og på Kongens Nytorv. Disse modehandlere og herreekviperingsforretninger sikrede kunden eksklusivt håndværk og moderne snit. I de store forretninger - stormagasinerne - kunne man gå fra afdeling til afdeling og se på de udstillede varer uden at være tvunget til at købe. Ideen til stormagasinerne kom fra Paris og London til København i 1890'erne.
Dragtbeskrivelse
Dobbeltradet sort ulden herrefrakke med sjalskrave af sort persianerpels. Frakken har seks store sorte benknapper, påsatte ærmer og to paspolerede lommer. Midt bag en høj slids. I ærmer et brun- og hvidstribet silkefoer. Mærke: "Magasin du Nord København." Halstørklædet har en let vaflet struktur. Stoffet er lagt dobbelt med skjult søm langs den ene side. Enderne er åbne med frynsekant af stoffets tråde.
Herrefrakke, mus. nr. 2849/1991
Uld. Sort. Krave, sort persianerpels. Brunt pelsfoer. Ærmefoer, brun- og hvidstribet silke.
Længde midt bag: 110 cm
Vidde forneden: 165 cm
Halstørklæde, mus. nr. 164/1981
Kunstsilke. Hvid.
Længde: 118 cm
Bredde: 34 cm
Trevlekant, højde: 5 cm