Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Sort charlestonkjole med kinesisk inspiration, ca. 1925

Sort charlestonkjole med kinesisk inspiration, ca. 1925

Den fine kjole fra o. 1925 har tilhørt Louise Francoise Jeanne Elie Storms. Hun blev født i Antwerpen i 1878 og giftede sig 21 år gammel med belgisk æreskonsul Christian Andresen. Kjolen er en karakteristisk selskabskjole fra 1920'erne: den er løs i snittet og går lige op og ned, helt uden indsnit. Kjolerne skulle være korte, til lige under knæet, så de blanke strømpeben i kunstsilke var synlige.

Festkjoler var gerne besat med perler og pailletter, så de kunne glimte i lyset, når der blev danset charleston. Det gælder også denne kjole, som er udsmykket med kinesisk inspireret perlebroderi i mange farver.

Dragtbeskrivelse

Kjole i sort silke med perlebroderi. Kjolen er i garconnefacon, uden ærmer, klippet lige op og ned og syet uden figurindsnit. Halsudskæringen er firkantet. Broderiet findes primært på den nederste del af kjolen. Et broderet bånd er i begge sider ført op over skulderen. Under båndet er et bælte indstukket i hoftehøjde. Bæltet er til at binde. Kjole, mus. nr. 3610/1962 Silke. Sort. Perlebroderi i brogede farver, fortrinsvis hvid, guld og rød.

Længde midt for:  95 cm
Vidde forneden:  100 cm