Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Ternet chemisekjole til en lille pige, ca. 1810

Ternet chemisekjole til en lille pige, ca. 1810

Den storternede chemisekjole fra o. 1810 har tilhørt en lille pige fra Svendborgegnen. Kjolen er i moderigtigt snit med høj talje og skørt til gulvet. Små piger kunne også bruge kjoler, hvor skørtet gik til lidt under knæet, hvorved mamelukkerne kom til syne. Mamelukker er navnet på de hvide løse bukseben, der blev brugt under kjoleskørtet af børn og helt unge piger.

Bukserne har fået navnet efter det regiment af mamelukker - tyrkere og syrere - som Napoleon dannede under felttoget til Ægypten 1798-180

Dragtbeskrivelse

Barnekjolen består af liv og skørt. Det korte liv er nedringet og kan hæftes sammen fortil. Ærmerne er rynkede over skulderen. Ved håndleddet er ærmerne syet i rynker til en strimmel ca. 7 cm fra nederste ærmekant. Skørtet er syet fast til livet bagpå. Ved tilsyningen er et lille skød lagt i læg midt bag, kantet med et smalt, gult silkebånd. Midt på livets forstykke er en brystsmæk fastsyet. Mellem liv og skørt er en syet løbegang. Dertil er der et bånd af kjolens stof syet fast i hver side af livets forstykke. Båndet kan bindes foran som en pyntesløjfe. Ca. 2 cm fra skørtets nederste kant er påsyet et gult silkebånd. Kjolens liv har blåt foer.

Barnekjole, mus. nr. W.24.d Storternet stof. Røde og brungrønne farver.

Længde: 72 cm

Vidde: 144 cm