Informationssamfund
Computeren og senere internettet revolutionerede adgangen til verden, information og videndeling. Adgangen til viden er ikke længere en eksklusiv vare for dem, som har magten.
Da telefonen blev opfundet, var den ikke til megen nytte. Kun de rigeste havde råd til den, og der var derfor ikke mange at ringe til. I dag kan få forestille sig et liv uden telefon, og den kan bruges til langt mere end at ringe.
I 1973 blev den første Personlige Computer (PC) udviklet. Dengang var det ikke alle, der troede, at computeren ville få stor indflydelse på, hvordan vi lever og kommunikerer i dag. Da internettet blev udbredt i 1990’erne, var det heller ikke alle, som var overbevist, men i dag er begge dele uundværligt i de flestes hverdag. Danmark er ét af de lande i verden, hvor folk bruger nettet mest.
Da Wikipedia så dagens lys i Danmark i 2002 mente flere, at man ikke skulle stole på den viden som leksikonet formidlede, fordi det er brugerne – almindelig mennesker i stedet for eksperter – som havde skrevet teksterne.
I dag kommunikerer alle samtidigt, og viden spredes med lynets hast på de sociale medier. Vi kan diskutere med mennesker, vi ikke kender – som måske bor på den anden side af kloden - om noget, der sker et helt tredje sted. Det er første gang i historien, at viden spredes og deles så hurtigt.
Nationalmuseets Undervisning
Mandag - fredag
kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66
Mail: undervisning@natmus.dk