Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Foto Martin Lehmann
Foto Martin Lehmann

Et nyt Grønland?

´Tupilak, tupilak´ råbesynger Josef Tarrak. I 2016 fik den unge rapper Josef Tarrak sit gennembrud med sangen ’Tupilak´. Den handler om at være grønlænder i dag og om tage ansvar for sit liv.
Mange unge grønlændere finder, ligesom Josef Tarrak, stor inspiration i inuitkulturen, som de bruger i deres kunst og musik. Det handler om at generobre den grønlandske kultur og identitet, der er fri af den koloniale fortid med Danmark. De ønsker at tage ejerskab over fremtiden og skabe en ny fortælling om Grønland.

Forløbet tager eleverne med fra koloniseringen af Grønland og rigsfællesskabet til i dag. Eleverne arbejder i grupper med Josef Tarraks sangtekst og musikvideo, og reflekterer over, hvordan inuitkulturen spiller en rolle for den unge generation af grønlændere i dag.

Formål:
- At få en forståelse for den fælles historie som Grønland og Danmark deler, og hvordan kolonitiden har præget Grønland gennem tiden og stadig trækker sine spor.
- At reflektere over, hvordan og hvorfor unge grønlændere finder inspiration i inuitkulturen, som de bruger i deres kunst og musik.

Målgruppe: Ungdomsuddannelserne
Varighed: 1,5 time
Fag: Dansk, historie og musik
Max antal deltagere: 30
Pris: 900 kr.

Booking