Udfører en søgningSøg
Om Krigsmuseet

Velkommen til Krigsmuseet

På Krigsmuseet kommer du tæt på Danmarks krige og krigshistorie. I vores udstillinger kan du rejse med en ung dansk soldat til det krigshærgede Afghanistan, gå på opdagelse blandt modellerne af historiske krigsskibe fra den danske flåde, udforske historierne om 21 danske krige de seneste 500 år og se nærmere på vores skatkammer, der rummer enestående krigsklenodier fra hele verden.

Krigsmuseet formidler både fortidens berømte slag mod Sverige, England og Tyskland og nutidens kampe på internationale missioner i Irak, Afghanistan og Libyen.

Du kommer også tæt på de soldater, der er parate til at sætte deres liv på spil for det, de tror på.

Og du bliver klogere på våben, strategi og teknologi, som er forskellen på triumf eller nederlag i krig.

Kongens tøjhus

Krigsmuseet ligger i Christian 4.´s historiske Tøjhus på Slotsholmen midt i København. Da tøjhuskomplekset var færdigbygget i 1604 bestod det af en krigshavn, et tøjhus (våbenkammer), et provianthus med bageri og bryggeri samt en hel række værksteder.

Flådens skibe kunne sejle ind i krigshavnen og blive udrustet med alt det, der var nødvendigt for at sejle på togt – krudt, kanoner, reb og beskøjter. Krigshavnen lå der, hvor Bibliotekshaven ligger i dag.

Ud over Tøjhusets aktive funktion under krig var det samtidig stedet, hvor en stor del af rigets våben var opmagasineret i fredstid. Christian 4. brugte desuden Tøjhuset til opbevaring af sine private pragtvåben og pragtrustninger.

Fra tøjhus til museum

I takt med at tiden som funktionsdygtigt arsenal løb fra Tøjhuset, begyndte man i første halvdel af 1800-tallet at registrere bygningens mange historiske våben.

I 1857 åbnede våbensamlingerne for offentligheden, og i 1928 overgik hele bygningen til at være et museum med navnet Tøjhusmuseet.

Siden begyndelsen af 1990’erne har museet arbejdet på at transformere sig fra en våbenhistorisk samling til et kultur- og samfundshistorisk museum med krig og mennesker som centrale omdrejningspunkter.

Den 1. juli 2018 skiftede Tøjhusmuseet navn til Krigsmuseet.