Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Særlige oplevelser lige nu

Danmark hækler Margrethe
Christine Sørensen

Danmark hækler Margrethe

Nu er det frem med hæklepindene og den gode fantasi. Vi har brug for din hjælp til at fejre Dronningens regentjubilæum

Fejringen af Dronningens 50 års regentjubilæum er udskudt til september, men hvis ventetiden bliver for lang, så har Kongernes Jelling nu en opfordring til hele Kongeriget: Hækl Margrethe!

Vi beder alle der enten kan hækle eller gerne vil lære det, om at hækle deres version af Hendes Majestæt.

De mange hæklede dronninger samles ind af Kongernes Jelling og vil blive en del af den udstilling, som museet laver i anledning af Dronningens udskudte fejring af Regentjubilæet i september 2022. Den hedder Den Hæklede Kongerække og er et samarbejde mellem Christine Sørensen fra Valby og Kongernes Jelling. Christine Sørensen er i gang med at hækle hele kongerækken.

Hele Danmark skal i gang med at hækle

Mens Christine Sørensen tager sig af kongerækken til udstillingen, har museet nu brug for at alle hæklere i hele landet viser hvad de kan.

Håbet er at få de 10 - 15 cm høje Dronning Margrether i alle mulige afskygninger. Det kan være i grønlandsk nationaldragt, i regnfrakke, med stor hat…ja måske endda med en cigaret. Det er danskernes egne billeder af Dronning Margrtehe, der skal komme frem. Alle kan være med og dem der ikke kan hækle kan nå at lære det.

Alle versionerne af den hæklede Margrethe bliver en del af udstillingen Den Hæklede Kongerække, der åbner i september 2022.

Den færdige dukke sender man til:

Kongernes Jelling, Gormsgade 23, 7300 Jelling att. Mette Sørensen. Husk at vedlægge navn, adresse, e-mail og telefonnummer plus et par ord om hvorfor man lige har lavet den på den måde. Når udstillingen er slut, kan du hente din hæklede Margrethe i Kngernes Jelling. Vi har desværre ikke midler til at sende.

Se opskrift her

Jelling

Hvad sker der i Jelling lige nu? Se det på jellingguiden.dk

Og hvornår er der vikingemarked? http://www.vikingemarked-jelling.dk/