Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Særlige oplevelser lige nu

Sensationelt nyt om den store runesten

Den hæklede kongerække - nu med Frederik X

Den hæklede kongerække - nu med Frederik X
Christine med Frederik X

Dronningens nytårstale i 2017 blev startskuddet til Christine Sørensens umiddelbart unyttige projekt med at hækle hele den danske kongerække. På den måde ville hun levendegøre fortællingerne om de danske konger og dronninger på sin instagramprofil: @den_haeklede_kongeraekke. Ordene om at gøre noget unyttigt og noget farverigt vækkede genklang hos Christine. Hendes erfaring med at hækle var på dette tidspunkt lig nul, men dét og en tiltagende krampe i fingrene skulle ikke stoppe Christine i at hækle alle 53 regenter. Christine vil gerne inspirere andre til at give sig i kast med at lære Danmarkshistorien bedre at kende gennem håndværk. Med udstillingen af den hæklede kongerække på Kongernes Jelling og projektet ”Danmark hækler Margrethe” i anledningen af Margrethes 50 års regentjubilæum er de første frø sået. Det er måske ikke så unyttigt endda.

I anledning af tronskiftet har vi fundet alle de hæklede konger og dronninger frem igen, og hængt dem op i vores foredragssal, hvor du kan se dem i åbningstiden. Christine har selvfølgelig hæklet kong Frederik X, så der nu er 54 monarker at se på i kongerækken. Mange er også igen gået i gang med at hækle deres dronning Margrethe favorit ligesom kong Frederik X allerede findes i flere udgaver.

Da vi første gang fik Den Hæklede Kongerække op at hænge, opdagede vi, at det var en fantastisk mulighed at bruge den til at fortælle spændende historier. Ikke bare om kongerne, men også om de dronninger, der stod bag, og en masse spændende begivenheder i historien. Det vil vi gerne gøre igen i den nye ophængning, så er I flere, kan I bestille en halv times "fortællinger i den hæklede", nogenlunde når det passer jer. Prisen er 55 kr./deltager (mindstepris 550 kr.). Ring 41206333 og lav en aftale, og sig gerne til, hvis I har særlige ønsker. Du kan også sende en mail til infokongernesjelling@natmus.dk.

 

Jelling

Hvad sker der i Jelling lige nu? Se det på jellingguiden.dk

Og hvornår er der vikingemarked? https://jellingvikingerne.dk/markedet/

Ny runesten til minde om Tour de France

Ny runesten til minde om Tour de France
Jelling rejste denne sten. Tour de France 2022.
Ny runesten til minde om Tour de France

Hvad er idéen med Tour de France stenen?

Hvad står der på Tour de France stenen?