Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Særlige oplevelser lige nu

Rundvisninger i uge 42

Mandag til fredag i skolernes efterårsferie har vi to rundvisninger at vælge imellem:

Særligt lige nu

Rejsen til Valhal kl. 11.30

Er du mon lige så stærk som Thor? Eller er du snu som Loke?

Rejsen til Valhal er en tidsrejse for hele familien, som finder sted midt mellem høje og runesten.

På rejsen fortæller vi om de nordiske guder, vikingekongerne i Jelling og deres runesten. Undervejs bliver I udfordret i gudernes styrkeprøver, så husk at klæde jer på efter vejret!

Varighed: 45 minutter

Pris: 75 kr. fra 3 år

Antal: 25

Særligt lige nu

Vikingekongernes Jelling kl. 13.30

På vandring mellem høje, runesten, skibssætning og palisade fortæller vi om kongerne Gorm og Harald og deres imponerende bygningsværker og om Danmarks tilblivelse og overgangen til kristendommen. Vores guider sørger for at både børn, unge og ældre får en spændende oplevelse sammen ude mellem sten og høje.

Varighed: 45 minutter

Pris: 75 kr. fra 10 år

Antal: 25

Historiske Stjernestunder efterår 2021

Historiske Stjernestunder efterår 2021

Verden er så småt ved at vende tilbage til normal og det betyder at det endelig har været muligt at genoptage foredragsrækken Historiske Stjernestunder på Kongernes Jelling.

Hvert af foredragene er en spændende vinkel på en historisk periode. I efterårets foredragsrække skal vi både til bronzealderen, jernalderen og vikingetiden.

Prisen er 100 kr. pr. aften. Køb billet til alle 3 stunder til en stjernegod pris på 275 kr.

28. september kl. 19.00, Flemming Kaul

Flemming Kaul holder foredrag om bronzealderens religiøse udtryk og Kallerupfundets betydning.

En stor ceremoniel økse, en figur af et hoved med to ansigter, og to fine hestefigurer, som hver består af to heste, der står side om side. Dette er genstandene som tilsammen kaldes Kallerup-fundet og er en af perlerne på årets danefæudstilling.

Flemming Kaul er Dr.phil., Seniorforsker og museumsinspektør ved Nationalmuseet.

26. oktober kl. 19.00, Simon Nygaard

Simon Nygaard holder foredrag om skjaldene og skjaldekvadenes betydning som en del af de religiøse ritualer i tiden før kristendommen.

I vikingetidens fyrstehaller blev mundtlige digte om bl.a. de nordiske myter fremført for denne tids elite. Fremførelsen af disse digte havde karakter af religiøse ritualer, og bør derfor ses som en del af førkristen nordisk religion – ikke kun som kunst eller underholdning. Digtene blev fremført af digtere, der fungerede som en slags rituelle specialister. Specialisterne besad, i kraft af oplæring og viden, specielle poetiske og rituelle evner – de havde ordet i deres magt

Simon Nygaard er adjunkt i førkristen nordisk religion på Religionsvidenskab, Aarhus Universitet.

23. november kl. 19.00, Lars Grundvad

Lars Grundvad holder foredrag om ofringer til de førkristne frugtbarhedsguder og om det nyopdagede hellige område ved Fæsted og Harreby

I udgravningerne foretaget af museet Sønderskov Slot, bliver det ene fantastiske fund efter det taget op af jorden. Området virker til at have været både et økonomisk og religiøst centrum i forhistorien.Ved hjælp af mange våben- og bronzefund, flere guldsager og en helt nyopdaget flot sølvskat kan vi nu belyse et hidtil uopdaget helligt område, som på mange måder minder om det, som kendes så godt fra Uppåkra i Skåne og Tissø og Lejre på Sjælland. Spørgsmålet er derfor, om vi er begyndt at finde og forstå et førkristent helligt område, som indtil 2016 kun kunne anes i herredets navn, som er tilegnet Frej.

Lars Grundvad er arkæolog og Museumsinspektør ved Museet Sønderskov

Efterklang af Gorm den Gamle - koncert 18. november

Danmarks første konge er på scenen, når koncerten Efterklang af Gorm den Gamle denne aften rammer Jelling.

212 meter fra det sted, hvor Gorm den Gamles berømte runesten står, bliver du en del af en historisk koncert, når Byens Café lægger scene til en musikalsk oplevelse, du aldrig har fået før.

Adam Bak fra Kongernes Jelling er i front med et band bestående af Nive Nielsen, Charlie Shapiro, Mario Casas, Mike Sullivan, Rasmus Due og Thomas Anker. Alle gode navne, der har spillet i hele verden. Til denne aften har de komponeret en hel koncert med afsæt i den dramatiske historie om det første skud på det kongelige stamtræ. Det er blevet til Efterklang af Gorm den Gamle.

Se og hør en smagsprøve i videoen herunder.

Det er stadig muligt at se Danefæudstillingen

Se blandt andet det fantastiske fund fra Kallerup.

Særligt lige nu

Se mere om årets danefæudstilling her

Jelling

Hvad sker der i Jelling lige nu? Se det på jellingguiden.dk

Og hvornår er der vikingemarked? http://www.vikingemarked-jelling.dk/