Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
1 af 6
ChevronrightChevronrightChevronrightChevronright

Modtag vores nyhedsbrev

* indicates required
Åbningstider og priser

Velkommen til vikingekongernes Jelling!

I Jelling findes de mest markante bygningsværker fra vikingetiden. Her nævnes Danmark for første gang, her starter kongerækken, her markeres trosskiftet, og her har vi navnene Gorm, Thyra og Harald.

Lige nu bliver der arbejdet på livet løs omkring Kongernes Jelling. Det handler om at markere vestsiden af palisaden og ny belægning på veje og stier indenfor. Du kan læse mere her.

Dette betyder også omlægning af trafikken, så kommer du i bil, sigt da mod parkeringspladsen på Kollegievej 22. Her er der også ladestationer og et særligt område for autocampere.

Busser må heller ikke længere køre til døren. Her hedder busparkeringen Herningvej 3A

Fra 1. maj indføres der entré til udstillingen på Kongernes Jelling. Prisen vil være 120 kr. for en voksen, børn under 18 år er gratis. I perioden fra 1/11 til 30/4 reduceres prisen til 60 kr.

Vi åbner også for salg af årskort til 175 kr. Årskortet giver også mulighed for at tage en gæst med til reduceret pris (90 kr./45 kr.).

Gæster fra foredrag/rundvisning kommer også ind til reduceret pris (90 kr./45 kr.).

Entréen gælder kun udstillingen. Man vil stadig frit kunne besøge butikken eller caféen, og det vil stadig være muligt at bestille rundvisning på monumentområdet eller foredrag uden entré.

Køb dine billetter her

Det er stadig gratis at besøge udstillingen for skoleklasser, konfirmandhold, ungdomsuddannelser og institutioner, men det er nødvendigt at booke et tidspunkt.

Sommerrundvisninger i Kongernes Jelling

I skolernes sommerferie kan I alle dage kl. 11.30 og 14.00 komme med en af vores guider på tur rundt på monumentområdet.

På turen fortæller guiden historier om Jelling, vikingekonger og dronninger, Danmark og overgangen til kristendommen.

Turen egner sig til hele familien.

Prisen er 80 kr. (fra 12 år), men kun 40 kr., hvis du også køber entré til udstillinghen.

Kongernes Jelling

Monumentområdet

Ude på området ligger de to høje og mellem den står de to runesten, der beretter om kongernes magt. I landskabet er skibssætningen og palisadeforløbet markeret. Her er der masser af plads at boltre sig på, og der er mange borde og bænke.

Kongernes Jelling

Café

Hold pause i vores lille café. Tag en kop kaffe eller en sandwich. Kommer i en flok, kan I forudbestille fra vores menukort.

Kongernes Jelling

Møde, konference eller ???

Skal du brug et lokale i et par timer, eller skal du afvikle et dagsmøde med forplejning, så se vores tilbud her, eller ring 41206333 (hverdage 10-13) og hør om mulighederne.

Kongernes Jelling

Verdensarv og UNESCO

Oven på 2. verdenskrigs ødelæggelser besluttede FN at gøre en indsats for at bevare kulturarv. Det førte til det, vi i dag kender som UNESCO's Verdensarvsliste.

Kongernes Jelling

Oplevelsescenter

På museet Kongernes Jelling fortæller vi historierne om vikingetiden, kongerne og deres byggerier, trosskiftet og Danmark. Det gør vi i en moderne interaktiv udstilling med plads til undersøgelser og forundring.

Kongernes Jelling

Rundvisninger og foredrag

Et besøg i Kongernes Jelling byder på mange forskellige muligheder. Vi tilbyder et bredt udvalg af formidlingsaktiviteter tilpasset forskellige grupper.

Kongernes Jelling

Butik

I vores butik finder du et stort udvalg af souvenirs, kopier af vikingesmykker, bøger, spil og t-shirts. Det er også her, du kan købe en is eller en flaske vand.

Kongernes Jelling

Særligt lige nu

Hvad sker der ellers i huset?

Nyhedsbrev

Klik her og modtag vores nyhedsbrev

Åbningstider og priser

10 - 17, mandag - søndag

Voksne: 120 kr.
Grupper (+10 personer): 110 kr. pr. person.
Børn under 18 år: Gratis.

For grupper på guidet tur: 90 kr. pr. person.