Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
1 af 5
ChevronrightChevronrightChevronrightChevronright

Modtag vores nyhedsbrev

* indicates required
Åbningstider og priser
Vinterferie i Kongernes Jelling

Vinterferie i Kongernes Jelling

Vi har åbent alle dage fra 10 til 16 og to daglige rundvisninger.

Kom med guide i udstillingen ”Den Hæklede Kongerække”, hør om baggrunden og få spændende historier om vores monarker og vores mere end 1000 år gamle monarki.

To gange hver dag i skolernes vinterferie (uge 7) er der mulighed for at komme med på en tidsrejse gennem vores lange historie og høre spændende historier om konger med tilnavne som Ejegod, Plovpenning, Lam og Hunger og handlekraftige dronninger som Sprænghest, Margrete og Dorotea.

Rummet er ikke stort, så vi har kun plads til 25 på hver tur, og kun personer med billet vil kunne være i lokalet imens.

Velkommen til vikingekongernes Jelling!

I Jelling findes de mest markante bygningsværker fra vikingetiden. Her nævnes Danmark for første gang, her starter kongerækken, her markeres trosskiftet, og her har vi navnene Gorm, Thyra og Harald.

Find vej til den nye P-plads her

Kongernes Jelling

Monumentområdet

Ude på området ligger de to høje og mellem den står de to runesten, der beretter om kongernes magt. I landskabet er skibssætningen og palisadeforløbet markeret. Her er der masser af plads at boltre sig på, og der er mange borde og bænke.

Kongernes Jelling

Café

Hold pause i vores lille café. Tag en kop kaffe eller en sandwich. Kommer i en flok, kan I forudbestille fra vores menukort.

Kongernes Jelling

Møde, konference eller ???

Skal du brug et lokale i et par timer, eller skal du afvikle et dagsmøde med forplejning, så se vores tilbud her, eller ring 41206333 (hverdage 10-13) og hør om mulighederne.

Kongernes Jelling

Verdensarv og UNESCO

Oven på 2. verdenskrigs ødelæggelser besluttede FN at gøre en indsats for at bevare kulturarv. Det førte til det, vi i dag kender som UNESCO's Verdensarvsliste.

Kongernes Jelling

Oplevelsescenter

På museet Kongernes Jelling fortæller vi historierne om vikingetiden, kongerne og deres byggerier, trosskiftet og Danmark. Det gør vi i en moderne interaktiv udstilling med plads til undersøgelser og forundring.

Kongernes Jelling

Rundvisninger og foredrag

Et besøg i Kongernes Jelling byder på mange forskellige muligheder. Vi tilbyder et bredt udvalg af formidlingsaktiviteter tilpasset forskellige grupper.

Kongernes Jelling

Butik

I vores butik finder du et stort udvalg af souvenirs, kopier af vikingesmykker, bøger, spil og t-shirts. Det er også her, du kan købe en is eller en flaske vand.

Kongernes Jelling

Særligt lige nu

Hvad sker der ellers i huset?

Nyhedsbrev

Klik her og modtag vores nyhedsbrev

Åbningstider og priser

10 - 16
Lukket mandag

Gratis adgang