Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
1 af 6
ChevronrightChevronrightChevronrightChevronright

Modtag vores nyhedsbrev

* indicates required
Åbningstider og priser

Vinter, Den Hæklede Kongerække og Historiske Stjernestunder

I anledning af tronskiftet har vi hængt de hæklede konger og dronninger op igen, så fik du ikke set dem, er der igen mulighed. Og fik du set dem, er der også nyheder. Christine har selvfølgelig føjet Frederik X til rækken af monarker, og vi har allerede modtaget flere andre hæklede versioner af ham og af dronning Margrethe. Er I en gruppe, kan I bestille rundvisning med "Danmarkshistorier i Den Hæklede".

Efter vinter kommer vår, og til marts starter "Historiske Stjernestunder" med et foredrag om Danevirke gennem 1500 år.

Se mere på "Særligt lige nu".

Sensationelt nyt om den store runesten

Velkommen til vikingekongernes Jelling!

I Jelling findes de mest markante bygningsværker fra vikingetiden. Her nævnes Danmark for første gang, her starter kongerækken, her markeres trosskiftet, og her har vi navnene Gorm, Thyra og Harald.

Lige nu bliver der arbejdet på livet løs omkring Kongernes Jelling. Det handler om at markere vestsiden af palisaden og ny belægning på veje og stier indenfor. Du kan læse mere her.

Dette betyder også omlægning af trafikken, så kommer du i bil, sigt da mod parkeringspladsen på Kollegievej 22. Her er der også ladestationer og et særligt område for autocampere.

Busser må heller ikke længere køre til døren. Her hedder busparkeringen Herningvej 3A

Kongernes Jelling

Monumentområdet

Ude på området ligger de to høje og mellem den står de to runesten, der beretter om kongernes magt. I landskabet er skibssætningen og palisadeforløbet markeret. Her er der masser af plads at boltre sig på, og der er mange borde og bænke.

Kongernes Jelling

Café

Hold pause i vores lille café. Tag en kop kaffe eller en sandwich. Kommer i en flok, kan I forudbestille fra vores menukort.

Kongernes Jelling

Møde, konference eller ???

Skal du brug et lokale i et par timer, eller skal du afvikle et dagsmøde med forplejning, så se vores tilbud her, eller ring 41206333 (hverdage 10-13) og hør om mulighederne.

Kongernes Jelling

Verdensarv og UNESCO

Oven på 2. verdenskrigs ødelæggelser besluttede FN at gøre en indsats for at bevare kulturarv. Det førte til det, vi i dag kender som UNESCO's Verdensarvsliste.

Kongernes Jelling

Oplevelsescenter

På museet Kongernes Jelling fortæller vi historierne om vikingetiden, kongerne og deres byggerier, trosskiftet og Danmark. Det gør vi i en moderne interaktiv udstilling med plads til undersøgelser og forundring.

Kongernes Jelling

Rundvisninger og foredrag

Et besøg i Kongernes Jelling byder på mange forskellige muligheder. Vi tilbyder et bredt udvalg af formidlingsaktiviteter tilpasset forskellige grupper.

Kongernes Jelling

Butik

I vores butik finder du et stort udvalg af souvenirs, kopier af vikingesmykker, bøger, spil og t-shirts. Det er også her, du kan købe en is eller en flaske vand.

Kongernes Jelling

Særligt lige nu

Hvad sker der ellers i huset?

Nyhedsbrev

Klik her og modtag vores nyhedsbrev

Åbningstider og priser

10 - 16
Lukket mandag

Dog åbent mandagene 12/2, 25/3 og 1/4

Gratis adgang