Praktisk information om Kongernes Jelling

Hvad koster det at komme ind?

Der er gratis adgang.

Hvornår kan jeg besøge oplevelsescentret?

Se under åbningstider.

Kontakt

Information og butik: 4120 6331 (åbningsdage 11-16)

Booking, info og skolekontakt: Formidler Henrik Nielsen er klar ved telefonen på 4120 6333 (hverdage 10-13) eller på mail

Museumsinspektør og formidler Adam Bak træffes på 4120 6332 eller på mail.

Museumschef og daglig leder Morten Teilmann-Jørgensen træffes på 4120 6335 eller på mail.

Hvordan finder jeg vej?

Adressen er : Gormsgade 23, 7300 Jelling, men hovedindgangen vender mod Vestergade (Klik for at se på kort)

Hvad hvis vi kommer i en gruppe?

Alle er velkomne, men vi forventer, at større grupper og rejseselskaber melder deres ankomst på forhånd. Det sikrer den bedste oplevelse for alle i et travlt hus.

Kan jeg få noget at spise og drikke?

I Kongernes Jelling findes en café, hvor du kan købe drikkevarer, kaffe, te og kage. I skoleferier kan du også købe lette anretninger/sandwich. Se alle mulighederne under Caféen

I perioden fra 22/10-18 til 28/2-19 er caféen er kun åben i skoleferier og for forudbestilte arrangementer (min. 20 kuverter). Fra 1/3 er caféen åben i weekender og fra 1. april alle dage.

Kan vi ikke opfylde jeres ønsker, henviser vi i stedet til vores gode naboer Café Sejd, Byens Café, Pandekagehuset og Jelling Kro. Alle fire indenfor 100 meter fra Kongernes Jelling. Lige udenfor palisademarkeringen med udsigt til Sydhøjen ligger Jelling Pizza og på vej ud af byen mod Vejle Marcelino´s spisested. Uden for byskiltet i retning mod Vejle findes Haughus og Hopballe Mølle, og mod syd ved Fårup Sø ligger Skovdal Kro.

Må jeg tage min egen mad med?

Ude på monumentområdet findes borde og bænke, og ved vores indgang mod Vestergade har vi et overdækket madpakkehus, der kan benyttes, hvis det ikke er reserveret.

Har I bestilt rundvisning eller foredrag, kan I gratis reservere plads i madpakkehuset.

For at sikre muligheder for alle vores gæster, forventer vi ikke, at I opholder jer mere end 45 minutter i madpakkehuset.

Kun i særlige tilfælde og kun efter forudgående skriftlig aftale kan medbragt mad spises i caféen (ikke muligt maj-oktober).

Må man have hund med?

Servicehunde er velkomne, men ellers er der ikke adgang for hunde.

Kan jeg tage barnevogn med?

Barnevogne fylder for meget i udstillingen, når der er mange gæster, så de kan parkeres ude eller i foyeren, men klapvogne er velkomne.

Kan jeg komme rundt med kørestol?

Ja, Kongernes Jelling er et handicapvenligt sted og er tilgængeligt med kørestol og rollator. Du har også mulighed for at låne en kørestol på stedet.

Kan jeg komme på nettet hos jer?

Ja, det kan du. Der gratis adgang til "Natmus_Guest", hvis du indtaster navn og telefonnummer.

Må jeg tage billeder og optage video?

Ja, til privat brug. Og vi bliver rigtig glade, hvis du tagger dem #kongernesjelling og #natmus, så vi kan se dem på de sociale medier.

Hvad med garderobe og baggage?

I kælderen findes garderobe. Vores bagagebokse er i øjeblikket under udskiftning. Større rygsække kan opbevares efter aftale med personalet.

Skolebørn?

Har vi heldigvis masser af. De kommer mest om formiddagen.

Rygning?

Er ikke tilladt. Hverken i huset, på tagterrassen eller på matriklen.

Del denne side