Påskeferien i Kongernes Jelling

Vi har åbent alle dage fra 10 til 16, også mandagene.

Caféen er åben med dagens sandwich, kage, varme og kolde drikke.

Har du lyst er der alle dage mulighed for at klæde sig ud som viking og lege i teltet i salen.

Hver dag kl. 14.00 er der en guide klar til at tage jer en tur rundt i monumentområdet. Prisen er 50 kr./person over 10 år, men rundvisningen gennemføres kun, hvis der sælges mindst 6 billetter.

VR-smedjen er åben alle dage. Kan du nå at smede et sværd på 5 minutter?

Mandag 15/4-onsdag 17/4 kan du selv lave sværd eller smykker i salen.

Vikingelandsbyen mellem Kirken og Kongernes Jelling er åben lørdag 20/4 – mandag 22/4. Der er følgende aktiviteter hver dag:

·        10.00-12.00 Bueskydning, vikingelege og pileflet

·        12.00-12.30 Krigerskole

·        12.30-14.00 Bueskydning, vikingelege og pileflet

·        14.00-14.30 Krigerskole

·        14.30-15.00 Bueskydning, vikingelege og pileflet

Bortset fra udklædning, leg i teltet og tegnestue, der er gratis, og rundvisningen, der afregnes i kroner, betaler man ved aktiviteterne med Haralds Mønt.

Haralds Mønt købes i museumsbutikken og prisen er 30 kr. Men køber man 4, er prisen 100 kr.

Historiske stjernestunder

Så er det igen tid til stjernestunder med historien og arkæologien. VejleMuseerne og Kongernes Jelling samarbejder om at tilbyde spændende og aktuelle foredrag.  

5. marts Hjarnøskatten – guld fra en kaotisk tid

Historien bag den nyfundne guldskat på Hjarnø handler om vulkanudbrud, askeskyer, forladte landsbyer og et kaotisk mørke i 500-tallet, der sendte jernalderfolket på flugt – og som efterlod en del af det guld, som vi i dag finder i jorden. Mød de to arkæologer der har skabt den aktuelle særudstilling Guld & Kaos – til vor tid endes i Vejle, når de graver i historien og teorierne. Foredraget holdes af museumsinspektørerne Charlotta Lindblom, der også var med under udgravningerne af Hjarnøskatten, og Katrine Balsgaard Juul.  

2. april Bag grav og planke – nyt lys på Harald Blåtands borgpolitik

Udgravningerne på Borgring i 2016-2018 har kastet vigtigt nyt lys over vikingetidens ringborge. I dette foredrag kan man høre om de nye resultater, og hvad de kan fortælle om det netværk af borge, som Harald Blåtand etablerede på tværs af sit rige. Med et kik ud i vores nabolande, og et frisk blik på gamle kilder, gives et nyt bud af Harald Blåtands Borgpolitik. Var det måske slet ikke kongens krigere, der skulle bemande borgene? Det er Søren M. Sindbæk, arkæolog og professor i middelalderarkæologi på Aarhus Universitet, der holder foredraget.

7. maj Nyt fra det ældste Ribe – Northern Emporium

I 2017-18 blev der gennemført en større forskningsudgravning midt i det ældste Ribe fra 700- til 900-årene, stedet der udviklede sig til Skandinaviens ældste by. Det blev gravet på et areal, hvor arkæologerne faktisk vidste, hvad de ville finde – men med inddragelse af mange nye metoder og med et væld af naturvidenskabelige undersøgelser. Foredraget vil give et overblik over de mange resultater, som på flere punkter ændrer vores opfattelse af Ribes grundlæggelse og udvikling. Arkæolog og museumsinspektør Claus Feveile fra Sydvestjyske Museer er aftenens foredragsholder.

Pris pr. foredrag 95 kr. inkl. kaffe og kage.

RABAT ved køb af alle tre foredrag pris i alt 250 kroner.  

Del denne side