Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Husbond og karl
Husbond og karl
På vej
På vej
Ved møllen
Ved møllen
Fattig og udstødt
Fattig og udstødt
Sommerarbejde
Sommerarbejde
Hyrdedreng
Hyrdedreng
Madmor
Madmor
Jul på herregården
Jul på herregården
Påsketraditioner
Påsketraditioner

Frilandsmuseet - et kik ind i fortidens Danmark

FRILANDSMUSEETS UNDERVISNING ER LUKKET FOR I ÅR. DESVÆRRE ER DET HELLER IKKE MULIGT AT BESØGE MUSEET PÅ EGEN HÅND, MUSEET ER LUKKET FOR ALLE GÆSTER PÅ HVERDAGE.

DET ER ALLEREDE NU MULIGT AT BESTILLE UNDERVISNING TIL 2025, OGSÅ TIL VORES SÆRLIGE VINTERTILBUD. LÆS MERE HER

OG VIL MAN VIDE MERE OM FASTELAVN ELLER PÅSKE, ER DER SÆRLIGE UNDERVISNINGSTILBUD FOR INDSKOLINGEN, LÆS MERE HER

Et besøg på Frilandsmuseet kan være et åndehul i en travl skolehverdag. Her er en helt særlig mulighed for at gå på opdagelse i fortidens Danmark og få en sanselig oplevelse. For Frilandsmuseet er en tidskapsel. Når I træder ind gennem museumsporten, sendes I på en rejse tilbage i tiden og ud på landet i Danmark. Her er ro til at sænke skuldrene, nyde den hyggelige landstemning og gå opdagelse i museets mange små åndehuller. Og så er der masser af vidder og plads. Vi har gamle herregårde, husmandssteder og gårde fra hele Danmark og sågar et fattighus. I den hyggelige fynske landsby med gadekær, urtehaver og gamle frugttræer, tilbyder vi undervisning ud fra det lille husmandsted Stenstrup.

På Frilandsmuseet er eleverne tæt på naturen og flere af dens elementer og deres sanseapparatet aktiveres. At sanserne har arbejdet med under besøget, hjælper hukommelsen, når eleverne tilbagevendt på skolen skal arbejde videre med besøget. Vi lægger vægt på, at den faglighed vi præsenterer for vores gæster, understøttes ved at de observerer, lytter, mærker, dufter og ”smager på” museets omgivelser.

Vores undervisere fokuserer også på, at eleverne skal have en erkendelse af, at den fortid de befinder sig i hér, har skabt den nutid, de lever i, i dag. De lægger derfor i vores forløb op til refleksion, stiller spørgsmål og drager paralleller til elevernes egen tilværelse.

LÆS MERE OM FRILANDSMUSEETS PÆDAGOGISKE RAMMER HER

LÆS MERE OM DE ENKELTE UNDERVISNINGSTILBUD HER

 

Værkstedsundervisning

Værkstedsundervisning

Eleverne skal prøve kræfter med arbejdsopgaver som børn og voksne udførte dengang. De får materialer i hånden, som de skal bearbejde, når smørret skal kærnes eller ulden skal kartes. . Der kan være smagsprøver, mulighed for at klæde sig i tøj som børn gik med dengang, og måske en leg fra gamle dage. Det er også muligt at følge årets gang fra forår til høst og julegilde.

 

Særlige undervisningstilbud

Særlige undervisningstilbud

Hvert år har Frilandsmuseet udover de faste undervisningstilbud særlige tilbud, som kun finder sted i en begrænset periode.

I år er det rollespillet Mit hjerte altid vanker, som med udgangspunkt i en retssag fra 1700-tallet giver eleverne et lille indblik i en fjerne tid, hvor livet for de almindelige mennesker var meget anderledes, og hvor demokrati og retssikkerhed endnu var en drøm for de fleste.

 

Skolerundvisninger

Skolerundvisninger

Skolerundvisninger giver via fortællinger et indblik i livet på landet for 200 år siden med et særligt indblik på det tema, som I har valgt ved bestillingen. Der er her tid og rum til at fordybe sig i de gamle gårde, genstande og udearealer, og tale om deres betydning og landbofollkets daglige tilværelse.

 

På egen hånd

På egen hånd

Frilandsmuseet byder på et væld af oplevelser inde i de lavloftede stuer og på gårdspladser med toppede brosten. Her ser man en verden, som var engang, og man mærker historiens vingesus. Her aktiveres alle sanser, med duft krydderurterne i urtehaven, kulde fra de rå vægge og den dunkle belysning inde i de gamle huse. Lyden af skræppende gæs og brægende får. Alt emmer af liv og landlig idyl.

Vi har engagerede og hjælpsomme frivillige og museumsværter, som kan hjælpe med at svare på spørgsmål eller kommer med en interessant detalje om livet på landet.

Læs mere om de enkelte gårde og huse her.

Find et kort over museet her.

Det praktiske

Skoler på museet

Vi er altid glade for at se skoler på museet. Frilandsmuseet er stort, der er masser af plads til både seriøs opgaveløsning og leg. Men man kan også blive væk på museet, også selvom man har fået et kort med! Derfor er det godt at huske, at du som lærer har ansvar for klassen. Det gælder både de yngste klasser og de ældste.

Det er også muligt at komme på skoleudflugt til museet. Vi kan dog ikke stille undervisere til rådighed for større grupper, men man er meget velkommen til at kontakte skoletjenesten ved Inge-Mette Petersen, måske kan hun komme med en idé. Det er også meget godt at kontakte os inden, hvis I er en større gruppe, så vi er opmærksomme på jeres ankomst. Både store og små grupper med deres lærere har gratis adgang til museet.

Du kommer i kontakt med Skoletjenesten ved at skrive til uvfri@natmus.dk

Sådan bestiller du undervisning

Når du har fundet det undervisningstilbud, som dækker dine ønsker, udfylder du bestillingsfomularen. Her vil du blive bedst om at give en række oplysninger, herunder EAN- eller CVR-nummer, som vi skal bruge for at behandle din booking. Har man ikke EAN- eller CVR - nummer, angives det blot i feltet. Det er muligt at bestille undervisning indtil en uge før den skal afholdes.

Når bestillingsformularen er udfyldt, vil du modtage en bekræftelse på, at du har udfyldt formularen og at vi har modtaget den. Gør du ikke det, er den ikke blevet modtaget. Det er dog ikke den endelige bekræftelse, den vil komme senere med alle relevante oplysninger dato, mødested etc.