Hark Oluf: en skole- og familieforestilling

Spilleperiode: 1.-31. maj 2018, hverdage kl. 9.45 og 11.30, søndage kl. 14

Aldersgrænse: fra 10 år eller 4.-6. klassetrin

Varighed: ca. 45 minutter

Billetter kan købes fra medio februar her på hjemmesiden

Hvad gør man, når man som en ganske ung  bliver taget til fange af sørøvere, sejlet til den nordafrikanske kyst og solgt som slave? Man tilpasser sig og lærer alt det, man kan om den nye kultur. Ja, man bliver sågar muslim - for alternativet er kastration. For en dansk ung mand, Hark Oluf, der bliver taget til fange i 1724, blev det nye liv som slave også begyndelsen på et eventyr, hvor han tilpassede sig så godt at han både blev skatmester, krigsminister og gift, indtil han 11 år efter sin tilfangetagelse kunne vende hjem som en fri mand til den lille ø Amrun, han kom fra, i Vadehavet.

Hent undervisningsmaterialet til forestillingen her

Fortællingen om Hark Oluf er en gådefuld fortælling fra den tid, hvor kolonierne voksede, slavekassen blev oprettet og søfarten var fuld af vovede eventyr. Men det er også fortællingen om hvor svært det kan være at falde til i sin hjemstavn, når man har levet næsten halvdelen af sit liv i udlændighed. Den prisbelønnede forfatter Kåre Bluitgen dramatiserer et stykke dansk søfartshistorie, der vender idéen om det fremmede og slaver på hovedet. 

Man kan købe klassesæt af Kåre Bluitgens bog Hark Oluf til en særpris på kun 40 kr. stk. (vejl. 249 kr.) ved at skrive til ABC-forlaget: Flemming.Moeldrup@abc-forlag.dk.

Forestillingen er en del af Frilandsmuseets formidlingssatsning om kolonierne i 2017

Her fortæller Kåre Bluitgen i P1 om historien bag forestillingen. Vælg 'Hark Oluf' i menuen til højre på DR-siden.

Skuespiller: Morten Eisner
Dramatiker:
Kåre Bluitgen
Instruktør: Peter Darger
Dramaturg:
Anna Lawaetz
Scenografi og kostumer:
Signe Beckmann
Video-design og lys:
Jeppe Lawaetz
Kostumier:
Pernille Leisner

Teateravisen skriver: 'En vidunderlig scenografi, fuld af detaljer, men uden at blive overlæsset, som klart og tydeligt signalerer et vaskeægte sejlskib fra anno dazumal, med storsejl og mesanmast og klyverbom og alt hvad det hedder. Inklusive en tønde med autentisk udseende reb, en måske indbildt, men umiskendelig lugt af tjære, og en kiste med spændende indehold (...) Eisner gør sin (...) farverige entré fra bag i salen, skrålende og med en dejlig pind i øret, med kridtpiben i munden og skibssækken over skulderen. Det tager ham ingen tid at komme på omdrejningshøjde med en sal fyldt med 11-13-årige. Han har stemme, udtryksvariation og autoritet til at holde os fast i den knappe time, forestillingen varer. Han er tilpas rå og tilpas poetisk, og han har fortællerfryd så det holder.' Læs hele anmeldelsen.

Praktiske oplysninger

Bernhard Olsen Teateret
Højskolevej 17
2800 Lyngby

Teateret ligger for enden af Højskolevej ca. 10 min gang fra Frilandsmuseets hovedindgang. Bus nr. 184 stopper ved Frilandsmuseets hovedindgang.
S-tog/Sorgenfri Station, 20 min. gang til teateret.

 

 

Del denne side