Jul i Det Gamle Danmark

01.12.18 - 02.12.18 & 08.12.18 - 09.12.18

De to første weekender i december kan I opleve jul på hele museet fra 10:00 - 16:00 både I stationsbyen og i et udvalg af museets bygninger. Oplev historisk god julestemning, når vi byder på julemad, juleklip og julepyntede gårde. Møllerne maler mel til julebagningen og brændekomfuret buldrer, og duften af småkager breder sig.


29.11.18 - 30.11.18 & 06.12.18 - 07.12.18  

Torsdag og fredag i slutningen af november og starten af december kan I fra 16:00 - 20:00 nyde julestemning i stationsbyen. Resten af museet vil være lukket, men i stationsbyen kan I købe julegaver fra de dygtige håndarbejdere i Marstal trælast, møde julemanden og hans nisser, nyde et glas glögg og lune æbleskiver. Der vil være julemusik, juleværksteder til de mindste, julebanko og masser af julehygge.  
Det detaljerede dagsprogram kommer her på siden i slutningen af november.

Priser: 

Nedsat entre for voksne torsdag og fredag den 29.-30. nov. & 6.-7. dec.: voksen: 70 kr.
Alle andre dage gælder de normale entre priser. 

HUSK!
-Vi tager kun kontanter og dankort.
-Parkering findes ved Kongevejen (hovedindgangen) eller I.C. Modewegsvej (den nordlige indgang). Vær opmærksom på, at den nordlige indgang er lukket torsdag-fredag. 
-Husk godt julehumør og varmt tøj. 

Program

Besøg julegårdene

På en række gårde er der julepyntet som man gjorde det - både før og efter juletræet blev en fast del af danskernes juletraditioner.

Se, hvordan man kunne vise sit danske sindelag syd for grænsen gennem julepynten eller hvordan julen  kunne markeres mere ydmygt inde på heden med nogle pyntede grangrene i en krukke. På den velhavende bornholmergård og på herregården havde man råd til at købe flitterstads og pynt af glas. Man havde også overskud til at sidde og fremstille tidskrævende julestads. På det lille husmandssted er de fine hvide hørduge taget frem for at pynte og lyse op i den mørke tid og på gården fra Halland mindes man Jesu fødsel ved at lægge halm på gulvet.

Del denne side