Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Kunstneren Nuka K. Godtfredsen

Allerede fra fireårsalderen begyndte den grønlandske kunstner Nuka K. Godtfredsen at lege med oliefarverne. Hans store inspiration var mormors bror, Johan Markussen, som er en af Grønlands mest kendte naivistiske malere.

Nuka har blandt meget andet arbejdet som illustrator på flere bøger for det grønlandske forlag Atuagkat og det grønlandske skolebogsforlag. Han har også produceret adskillige frimærker til det grønlandske postvæsen, som af samlere er højt værdsatte.

Nukas store folkelige gennembrud skabtes med tegneseriestriberne om den driftige anti-helt Andala, der igennem en årrække – 1997 til 2001 - blev udgivet i den grønlandske avis Sermitsiaq, for senere at udkomme som selvstændige bøger. En del af inspirationen fik han gennem vandringer i de indre dele af Nuuk sammen med sin gode ven Ole Vittus Lynge. Det var på disse ture, at Nukas interesse for områdets biologi, geologi, forhistorie og historie vaktes. Selv fremhæver han sine gode samtaler med både Ole og de mange gamle gode fortællere, som findes i Nuuk og omegn, særligt inde i fjorden.

I samarbejde med sin kone, eskimologen Lisbeth Valgreen, har Nuka skabt firma Andala, der bl.a. har udgivet de populære børnebøger om Andalas barndom.

Kunstneren Nuka K. Godtfredsen
Kunstneren Nuka K. Godtfredsen
The content element of type "tccontacts_plugin" has no rendering definition...