Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Anmeldelser af De første Skridt, Hermelinen og Qanga

De første Skridt

De første Skridt

Politiken | 12.08.2007
”… deres liv bliver genstand for en utraditionel formidlingsindsats fra Nationalmuseets Center for Grønlandsforskning, SILA, der vil udgive en tegneserie om Grønlands historie.”

Weekendavisen | 25.09.2009
”Resultatet er en bog, der er nærmest overjordisk smuk i sine skildringer af …  landskaber …”

Berlingske Tidende | 08.10.2009
”»De første skridt« er den første del af Nuna K. Godtfredsens overdådigt visuelle og gennemarbejdede Grønlandshistorie.”

Kristeligt Dagblad | 12.10.2009

”Unik tegneserie om Grønlands fortid”    
”… en autentisk tegneserie om livet i Grønland for 4500 år siden”

Qanga - Tegnet fortid

Qanga - Tegnet fortid

Sermitsiaq.gl | 12.10.2009 [grønlandsk avis]
"Stor ros til grønlandsk tegneserie"

Kunstavisen.dk
| 03.2012
"Det er en stregens kosmologi og antropologi. Farverne er glødende og samtidigt lette og transparente og med til at skabe den intense atmosfærefyldte stemning. Billederne berører alle slags betydninger og forankrer de konkrete historiske fortællinger i den særligt grønlandske livsforståelse, hvor levende og døde mødes i særlige begivenheder, der forbinder det konkrete historiske med et kosmisk livssyn. Det er fantastisk smukke billedstriber, på en gang umiddelbart spændende handlingsforløb, mystiske og dragende men samtidigt også minutiøst informative billeder."

Hermelinen

Hermelinen

Berlingske Tidende | 28.09.2012
"Hermelinen er en vanvittig smuk tegneserie, med bløde pasteller der passer lydefrit til beret-ningens poetiske mystik. Beretningen er videnskabeligt underbygget i alle sine detaljer, men researchen får aldrig lov til at stå i vejen for den indtagende historie, der bør få udbredelse uden for Grønlands og Danmarks grænser." (5 ud af 6 stjerner)

Politiken | 15.09.2012
"…især shamanpassagerne rummer så store sjælerystelser, at historien bliver til en "rigtig" fortælling og ikke bare formidling af museumsfolkenes kyndige "polararkæologi" og tegnerens ditto "etnografik"." (5 af 6 stjerner)

Weekendavisen | 21.09.2012
"Og tegningerne er som sagt aldeles suveræne, når de kæmpemæssige panoramaer og intime karaktertegninger fremmaner fortidens mennesker, deres dagligliv og deres syner."

Kristeligt Dagblad | 16.08.2012
"Det tætte samarbejde imellem kunster og arkæologer sikrer en stor faglig tyngde i disse tegneserier. Det nye album er baseret på mange års videnskabeligt arbejde…"

The content element of type "tccontacts_plugin" has no rendering definition...