Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

De fire tegneserier om Grønland

De fire album udgør fire nedslag i den 4500 år lange menneskelige historie i Grønland.

Første bind - De første skridt

I første bind beskrives den første indvandring til den ø, der senere skulle blive kendt som Grønland. Fokus er på mulige sociale drivkræfter bag indvandringen, samt mobilitet og teknologi. De arkæologiske konsulenter bag De første Skridt/Tutineq Siulleq er forskningsprofessor Bjarne Grønnow og post doc. Mikkel Sørensen. Albummet er udkommet på grønlandsk, dansk og engelsk og har også været en stor salgsmæssig succes.

Andet bind - Hermelinen

I det andet bind foregår handlingen i 1100-tallet, da Inuit indvandrede til Grønland og mødte både Nordboerne og de sidste efterkommere af de grupper, som først bosatte sig i landet. Særligt emner som kulturkontakter og shamanisme står i centrum i fortællingen. Den arkæologiske konsulent og forfatter bag Hermelinen/Ukaliatsiaq er projektseniorforsker Martin Appelt.

Tredje bind - Gaven

I det tredje bind udspiller handlingen sig i 1600-tallet, hvor Inuit møder hollandske og engelske hvalfangere, og hvor Grønlands vest- og østkyst er tæt forbundne igennem deres egne handelsnetværk. Den arkæologiske konsulent er forskningsprofessor Hans Christian Gulløv.

Fjerde bind - om Nordboerne er på vej

Serien afsluttes med fjerde binds fortællinger om de norrøne landbrugere, handelsfolk og opdagelsesrejsende, som bosatte Grønland i slutningen af 900-tallet. Den arkæologiske konsulent er seniorforsker Jette Arneborg.

De fire tegneserier om Grønland
De fire tegneserier om Grønland
De fire tegneserier om Grønland
The content element of type "tccontacts_plugin" has no rendering definition...