Bronzealderens dragter (1700-500 f.Kr.)
I løbet af ældre bronzealder (1700-1100 f.Kr.) får vi for første gang et godt billede af, hvordan vore forfædre gik klædt, da de ældste, velbevarede dragtfund i Danmark stammer fra denne periode. Nu blev personer med høj status gravlagt i udhulede egekister i store gravhøje. Der findes tusinder af gravhøje fra bronzealderen i Danmark, men kun en mindre del af dem har bevarede tekstilfund. Mange af disse gravhøje blev udgravet i slutningen af det 19. og begyndelse af det 20. århundrede. På grund af ganske særlige lufttætte og vandholdige bevaringsforhold i gravhøjene har egekisterne bevaret det organiske materiale, som hår og knogler, næsten intakt. Blandt disse begravelser findes Nationalmuseets unikke dragtfund fra bronzealderen.
I bronzealderhøjen Borum Eshøj ved Århus fandt man i 1875 tre egekistegrave med ligene af en ældre mand, en ung mand samt en kvinde. Deres dragter var af uld og var meget velbevarede. Sådan ser Borum Eshøj ud i dag.
I yngre bronzealder (1100-500 f.Kr.) derimod blev ligbrænding den mest udbredte begravelsesform i Danmark. Derfor er det bevarede tekstilmateriale fra denne periode meget mere fragmenteret, og vores viden om dragt og beklædning mere begrænset.
De mest kendte dragtfund kommer fra de spektakulære egekistegrave i Borum Eshøj i Østjylland, Egtved, Skrydstrup og Trindhøj i Sydjylland og Muldbjerg i Vestjylland. Personerne i disse grave er alle gravlagte i perioden fra det 14. til det 12. årh. f.Kr., og de fleste af dem var iført adskillige komplette beklædningsdele. Nogle beklædningsdele synes knyttet til et bestemt køn, mens andre blev båret af både kvinder og mænd.