du blandt andet høre om Harald Blåtand, de danske vikingetogter og de to børneskeletter, der er fundet på Trelleborg: Podcast om de danske vikinger (04:25 min.) Hør om udgravningen af Trelleborg, som Poul Nørlund i 1930'erne stod i spidsens for, og hør om rekonstruktionen af langhuset: Podcast om udgravningen af Trelleborg (04:43 min.) Hør om ildstedets betydning for vikingerne, og om den røgforgiftning, det ofte har medført. Få desuden viden om vikingernes madvaner og køkkenfaciliteter: Podcast om ildstedet (03:56 min.) Hør om gravpladsen på Vikingeborgen Trelleborg og om dødeligheden i vikingetiden. Få
10 kamp 10 kamp 10 kamp Prøv kræfter med vikingernes dyster. Kraftpræstationer var populære i vikingetiden og vikingerne har haft mange styrke - og kamplege. I forløbet ”10-kamp” prøver deltagerne forskellige discipliner. Man dyster i hold imod hinanden, men har også fokus på, at det skal være sjovt og knapt så alvorligt som i Sagaerne. I sagnene kan vi læse, at vikingerne ofte har moret sig med voldsomme styrke og kamplege. Lege og dyster var ikke kun tænkt som ren underholdning, men havde til hensigt at styrke og udvikle vikingernes fysiske færdigheder, så som udholdenhed, råstyrke og smidighed.
28. maj 2023 - Mød en viking og kom med på en uforglemmelig temarundvisning i historiske rammer, hvor du kan høre om demokratiets fødsel. Vi glæder os til at se jer på Vikingeborgen Trelleborg. Hold øje med vores hjemmeside og Facebook for flere opdateringer! Temarundvisningerne er gratis i pinsen. Gratis entré for børn. Entré for voksne er 75DKK per person.
Aften i Kongernes Jelling Vil I gerne have en oplevelse ud over det sædvanlige, så kontakt Henrik på 41206333 for at høre om mulighederne, og hvordan jeres ønsker kan passes ind. Vi laver både rundvisninger, kombination af rundvisninger, rundvisning og spisning eller rundvisninger med smagning, fx "Mjød og viking".
Bjarkes mønt fra Nordvestsjælland Mønten fra vikingetiden afbilder et hus. Det er et af de få billeder, vi kender til, af vikingernes huse. Vikingerne byggede deres huse af træ og ikke af sten. Det betyder, at vikingernes huse ikke længere er synlige i landskabet. Vil vi vide noget om vikingernes huse, må vi derfor søge under jordoverfladen. Oftest er der kun mørke pletter i undergrunden tilbage. De mørke pletter er de gamle stolpehuller. En af de største stormandsresidenser lå på vestbredden af Tissø i Vestsjælland. Gården, som omfattede et areal på 500.000 m2, blev opført i tiden omkring 550
21. april 2019 - Kom og hør om vikingernes skjolde med arkæolog Rolf Warming fra Society for Combat Archaeology. Med udgangspunkt i de nyeste forskningsresultater, vil han fortælle om vikingeskjoldets opbygning og dets fordele- og ulemper i kamp. Det er også muligt at gå i museets udstilling og se Danmarks eneste bevarede vikingeskjold.
Spil og underholdning i vikingetiden Terning fra vikingetiden Som i dag forstod vikingerne også at more sig. Flere forskellige fund vidner om, at der var tid til hyggeligt samvær og til at mødes [...] og terningespil I mere stille stunder greb vikingerne til brætspil, som var et populært tidsfordriv i alle samfundslag. Bevarede spillebrikker og -brætter viser, hvor højt vikingerne værdsatte spillet. De smukkeste [...] herkomst som elfenben og hvalrostand. Dette tog vikingerne med hjem fra togterne Fra skriftlige kilder ved vi, at vikingerne spillede ‘hnefatafl’ og ‘nitavl’ (i dag mølle), og i slutningen af vikingetiden
Magt og aristokrati i vikingetiden I vikingetiden er Danmark i rivende udvikling. De første konger dukkede op, og i løbet af perioden voksede kongemagten sig stærkere og mere synlig. En kongemagt, som var baseret på militær styrke, personlige alliancer og udenlandske kontakter. Bag kongemagten stod et hold af imponerende dygtige håndværkere, der udtænkte og byggede broer, fartøjer og borge af en størrelse og kvalitet, som man ikke havde set tidligere. På runesten kan man læse, hvordan vikingerne priste tapperhed i kamp og hædrede afdøde slægtninge ved at rejse mindesten. Det var dog ikke alle vikinger forundt.
Våbendemonstration Våbendemonstration Våbendemonstration Vikingerne var kendt som frygtindgydende krigere og der er fundet flere våben på Trelleborg. Hvilke våben brugte vikingerne? Hvordan kæmpede de? Kan en pil trænge igennem en ringbrynje? Hvordan kan arkæologerne se, hvor gammelt et sværd er? Se de ægte 1000 år gamle våben, bl.a. Danmarks eneste bevarede vikingeskjold. Få kampteknikker demonstreret med kopier af sværd, økse og spyd og få en 16 kg tung brynje mellem hænderne. Kan fint kombineres med krigertræning . Målgruppe: Grundskole og ungdomsuddannelser. Varighed: ½ time. Pris: 350 kr.
Trelleborg for de mindste Hvad er Trelleborg? Hvordan så ringborgen ud for 1000 år siden og hvem boede på borgen? Leg dig til læring på Trelleborgs vikingelegeplads og oplev gennem dialog og fortællinger, historien om Trelleborg. Alle sanser sættes i spil, når turen går forbi bålet i langhuset, over gravplads og vold. Besøg også vikingelandsbyen, klæd dig som viking og få fortællingen om vikingernes liv i krig og fred. Ved ankomst får I anvist plads til jeres bagage, som I kan tilgå under hele forløbet. Det er muligt at spise jeres medbragte madpakker før eller efter forløbet. Bestilling