Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Troen på væggen

Troen på væggen

Troen på væggen er en undervisningsapp til tablets målrettet folkeskoleelever på 6-8. klassetrin i faget kristendom og historie.  

Troen på væggen giver eleverne mulighed for at arbejde med de bibelske fortællinger på en helt ny og spændende måde, der indbyder til leg og læring på én og sammen gang. Med Troen på væggen kan elever tage på en rejse ind i kalkmaleriernes billedunivers, der giver indsigt i bibelen som helligskrift, opdelingen mellem Det Gamle og Det Nye Testamente samt fortællingernes betydning og fakta. Derudover vil Troen på væggen give et afsæt til at diskutere de bibelske fortællingers udsagn og betydninger og sætte dem i relation til nutiden. Kalkmalerierne danner samtidig gode rammer til at tale om de samfundsmæssige bevæggrunde for kalkmalerierne samt diskutere brugen af fortællingerne i kunst og kultur.

Troen på væggen er inddelt i tre temaer, der alle er med til at skærpe elevernes forståelse for samspillet mellem kirkernes kalkmalerier og de bibelske fortællinger.

Find kirkens kalkmalerier

I Find kirkens kalkmalerier kan elever gå på opdagelse ude i ti af landets kirker og lytte til kalkmaleriernes forunderlige og dramatiske historier i autentiske rammer og lige præcis dér, hvor kalkmalerierne blev skabt. Kirkerne er Sulsted kirke i Nordjylland, Åsted kirke på Salling, Estruplund kirke på Djursland, Bellinge kirke på Fyn, Hjembæk kirke i Vestsjælland, Vester Broby kirke på Midtsjælland, Dråby kirke i Hornsherred, Højelse kirke ved Køge, Tingsted kirke på Falster og Tågerup kirke på Lolland.

Find bibelske personer

Find bibelske personer kan anvendes hjemme i klasselokalet, hvor eleverne kan dykke ned i Det Gamle Testamente og Det Nye Testamentes store persongalleri og lære dem bedre at kende.

Byg dit eget kalkmaleri

Byg dit eget kalkmaleri kan ligeledes anvendes hjemme i klasselokalet. I Byg dit eget kalkmaleri skal eleverne bruge deres kreative evner og bygger deres helt eget kalkmaleri. Der er rig mulighed for at lege og sammensætte bibelske fortællinger og bibelens personer på kryds og tværs og indtale deres egne historie til kalkmalerierne, de bygger.  

Troen på væggen kan hentes gratis på App Store eller Android Marked fra 1. december 2016.

Troen på væggen
Troen på væggen
Troen på væggen
Troen på væggen
Troen på væggen
Troen på væggen
Troen på væggen

Kreditering

Troen på væggen er udviklet af Nationalmuseet med støtte fra Augustinus Fonden.

Koncept: Klaus Støttrup Jensen og Sissel F. Plathe, Nationalmuseet samt Christian Hage og Anders Lundgren, Euman

Manuskripter til lydspor: Susanne Ørum, Nationalmuseet

Indtaling: Merete Aggerbæk, Casper Crump, Frej Fogh Darger, Ole Darger, Peter Darger, Morten Eisner, Jesper Groth, Peter Hald, Merete Hegner, Brian Hjulmann, Ane Højby, Liselotte Dam Jensen, Kristian Høgh Jeppesen, Lars Knutzon, Line Knutzon, Signe Lykke Littrup, Aske Nilsson, Sara Line Møller Olsen, Sonja Oppenhagen, Hanne Fogh Pedersen, Jesper Pedersen, Clemens Rothe Schultz, Flemming Skude, Chresten Speggers, Filippa Suenson, Christian Vilén og Nanna Voss.

Tegninger: Petter Madegård

Fotos: Kirsten Trampedach, Nationalmuseet

Lydteknik: Peter Darger, Nationalmuseet, Kåre Ekholm, Marc Bostrøm og René Olsen, Mobvision samt Chrester Speggers, Camp-David

Musik: Nikolaj Hess

App udviklere: Anders Lundgren, Gerardas Dilda, Audrius Viskantas og Jevgenij Gagach, Euman