Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Vedanatomi

Træ er et kulturhistorisk kildemateriale. NM’s vedanatomiske laboratorium udfører undersøgelser af træ og trækul fra arkæologiske udgravninger med henblik på udforskning af fortidens træressourcer, forarbejdningen af træ og anvendelsen af træ indenfor håndværk, husholdning mv. 

Siden starten af Vedanatomisk Laboratorium 1963 er identificeret over 10.000 arkæologiske prøver og genstande af træ i forskellig bevaringstilstand. Resultaterne er nedfældet i rapporter, som opbevares i NNU´s arkiv. Bestemmelserne indtastes i laboratoriets database Xyloreg. Laboratoriet råder over avanceret udstyr, en referencesamling på 2000 recente træprøver og et magasin til opbevaring af prøver.

Ved behandling af prøver til AMS (Accelerator mass spectrometry) -datering sikres en artsbestemmelse og flest mulige oplysninger om prøvematerialets egenalder, placering i træet, antal årringe m.m. Der lægges vægt på prøvemateriale med lav egenalder - en kvist,en gren med få årringe eller en træart med kort levealder (f.eks. hassel).

Vedanatomi

I.C. Modewegsvej - Brede
2800 Kgs. Lyngby
Tel.: 4120 6151
E-mail

Google Maps