Udfører en søgningSøg
Lejrskoler
Lejrskoler

Lejrskoler

Lær om vikingernes hverdag med vikingefagligt udbytte, fællesskab og højt aktivitetsniveau.
Eleverne bliver iført vikingetøj, spiser vikingegryde, overnatter i vikingetelte eller landsbyens.

Lejrskolen kan vare en eller to dage og udbydes i tre forskellige temaer: Vikingeliv. Vilde vikinger og Vikingernes værksted.

Rundvisning, vikingetøj og daglig varm middagsmad er faste aktiviteter.


Vikingeliv: Fokus i denne lejrskole ligger på vikingernes hverdagsliv. Hvem var vikingerne? Hvordan så de ud og hvordan boede de? Hvad lavede de? Var noget arbejde vigtigere end andet? Kunne man skrive og læse? På denne lejrskole får eleverne et bredt indblik i vikingernes hverdag, både i fredstid.

Vilde vikinger: Denne lejrskole er præget af et højt aktivitetsniveau med masser af bevægelse og udfordringer. Hvordan var krigernes liv? Konkurrerede vikinger i kraftpræstationer? Hvordan gik vikingerne på jagt? Hvordan flyttede vikingerne Jelling stenen? På denne lejrskole trænes eleverne i krigerliv. Våben demonstreres og en frik tvekamp afgør stridigheder.

Vikingernes værksted: Lejrskolen har fokus på kreative og praktisk håndværksmæssige aktiviteter. Hvordan lavede vikingerne deres våben, smykker og husgeråd? Der arbejdes med teknikker indenfor keramik, tekstil, beklædning og farver, skind, tinstøbning, smedning eller byggeri. Eleverne får gennem autentiske arbejdsformer et bredt indblik i vikingetidens værkstedaktiviteter. .

Målgruppe: 2. – 9. kl.
Varighed: 1- 2 eller 3 dage med. 1eller 2 overnatninger
Pris. 275 kr./dag/ prs inkl. overnatning. 2 lærere gratis med

Man kan få leveret råvare via Nemlig.com. Husk at bestille i god tid fra nemlig.com. Ring endelig til museet hvis I er i tvivl.

Fælles Mål - Historie
Kronologi og sammenhænge
Kildearbejde
Historiebrug

Dette undervisningsforløb er tilrettelagt i forhold til Fælles Mål i historie, dansk og idræt.
Andre fag kan inddrages alt efter, hvordan rundvisningen skrues sammen.

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger ved booking af lejrskoleforløb på Trelleborg

· Ved ankomst henvend jer venligst i receptionen.

· Når museet er åbent. Vis venligst hensyn til museets øvrige gæster. Lad ikke moderne ting ligge fremme i åbningstiden. Museets butik kan besøges, når dagens program er slut.

· Medbring varmt og praktisk udendørs tøj, samt personligt service, soveudstyr og liggeunderlag

· Mellem kl. 9.00 og 15.00 benyttes vikingetøj, udlånt af museet, af både børn og voksne. Lånt tøj afleveres ved lejrskolens afslutning til formidleren retvendt, uden op smøg i sorterede bunker.

· Huse, inventar, våben og andet materiale på Trelleborg skal behandles ansvarligt og kun bruges efter aftale med en af museumsformidlerne.

· Det pædagogiske og disciplinære ansvar påhviler lærerne/pædagogerne. Vi forventer, at alle voksne deltager engageret i dagens aktiviteter.

· Vi anbefaler, at I planlægger udendørsaktiviteter efter dagsprogrammet til sengetid.

· Overnatning foregår enten i langhuset, i vikingetelte (eller i egne telte, efter jeres ønske). Medbring selv liggeunderlag, soveposer mv.

· Lejren inkluderer et varmt måltid mad midt på dagen, forberedt af børn og lærere. Øvrig forplejning, som mellemmåltider, madpakker, aftensmad og morgenmad påhviler jer selv. Varer kan bestilles på Nemlig.com

· Der er et køleskab til disposition. Kogegrej, båludstyr og legeredskaber kan lånes. Lånt udstyr skal afleveres rengjort og være klar til brug af museets øvrige gæster kl. 9.30 den flg. dag. Medbring selv service.

· Toilet og badefaciliteter findes tæt ved langhuset. De kan benyttes døgnet rundt. Hold dem venligst pæne og rene.

· Ved endt lejrskole, forventes det, at I selv sørger for at bringe skrald o.a. til i containerne ved museet og efterlader stedet, som I selv modtog det. Overholdes dette ikke påregnes et beløb på 500 kr. til rengøring.

· På nationalmuseets område omkring volden, græsser får. Det er til hver en tid de voksnes ansvar at sikre at fårene ikke bliver jagtet og kan gå i fred.

· Der må kun ryges på de markerede områder.

Forberedelse

For at give eleverne den bedste oplevelse af og mulighed for indlevelse i vikingetiden, er det vigtigt at forberede eleverne på, at de skal opleve dage som viking med alt hvad det indebærer af anderledes påklædning, mad, aktiviteter mv.

I vil som lærere blive inddraget i alle aktiviteter og praktiske gøremål knyttet til dagens program.

Bemærk! Programmet kan være afhængigt af vejret.

Læs mere om Trelleborg og vikingetiden på http://natmus.dk/museerne/trelleborg

Hvis I har spørgsmål vedr. forløbet, er I velkomne til at kontakte museet på booking: booking-trelleborg@natmus.dk eller på tlf. 41 20 63 93.

Med venlig hilsen

Vikingeborgen Trelleborg

Bestilling af undervisning

Book dit forløb her

Der vil blive tilsendt en bekræftelse ved e-bestilling. Denne bekræftelse er garanti for modtagelse af bestillingen, senere vil følge en endelige bekræftelse med dato, mødested etc.