Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Bronzealderen

Bronzealderen

Her på siden kan I møde nogle af bronzealderens mennesker. Det var de mennesker der levede i Danmark mellem 1700 f.Kr. til 500 f.Kr.

I bronzealderen var alle mennesker bønder, men nogle var særligt dygtige til at lave smykker, støbe bronze, forme lerkar, bygge huse, jage dyr osv.

Alle dem der levede i bronzealderens Danmark dyrkede solen som gud. For at fejre solen holdt man derfor også store religiøse fester. Det gjorde man for at sikre solens gang gennem dagen og året, for uden solen ingen afgrøder og intet liv.

De genstande I kan finde på hjemmesiden kan I se i Nationalmuseets nye udstilling om Danmarks Oldtid, og I kan læse om dem her.

 

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere

Hvis du gerne vil vide mere om bronzealderen og hvad der foregik for vores forfædre på denne tid: Hvad troede de på? hvordan dyrkede de deres religion? Og hvordan de udførte deres ritualer? Så anbefaler vi at du besøger følgende sites:

Danmarks Oldtid: Solens rejse over himlen

Solvognen: Bronzealderens Mytologiske Verden

Siden er udviklet med henblik på at formidle viden om bronzealderens "mytologiske verden" og kan være inspirerende, hvis man ønsker at arbejde med perioden.

 

Nationalmuseets Undervisning

Mandag - fredag
kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66

Mail: undervisning@natmus.dk