Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Rundvisninger

Tag med på en guidet tour og mød nogle af de mennesker, Danmark er rundet af.

  • Vikingerne som drog ud på togt og jog en skræk i livet på Europas konger og fyrster.
  • To børn i vikingetiden, som voksede op i skyggen af en spådom og blev skilt af et togt. Efter 1000 år er de forenet på Nationalmuseet
  • Jetsetfamilien i 1800-tallets København, som har efterladt et komplet klunkehjem og en tidskapsel i hjertet af byen.

Er I en gruppe, kan I også booke jeres egen rundvisning.

For skoler og ungdomsuddannelser.

Offentlige rundvisninger

Private rundvisninger

Inviter familien, firmaet, cykelklubben eller noget helt fjerde med på jeres helt egen private rundvisning.
Oplev historien fortalt af vores dygtige rundvisere gennem de unikke genstande.

Varighed: ca. 1 time
Pris: 1100 kr. (+ entré 120 kr. pr. person)/2000 kr. uden for åbningstid (+ entré 120 kr. pr. person).
Max. antal: 25 personer
OBS: Rundvisninger skal bookes med min. 2 ugers varsel. Ved afbestilling senere end en uge forinden afholdelse, betales det fulde beløb.

I vikingernes verden - Rundvisning i særudstillingen Med vikingerne på togt
Tag med på en rundvisning i Nationalmuseets nye vikingeudstilling Med vikingerne på togt, hvor vi både møder vikingerne hjemme og på togt. Vi kommer helt tæt på verdens største vikingeskib, mægtige guldskatte, ting fra deres hverdag og vikingerne selv. Gennem fantastiske fund og fortællinger folder vi vikingernes verden ud og sammen undres vi over, at de stadig spøger efter 1000 år
BOOKING

Inuit
På rundvisningen tager vi til Arktis: Det kæmpe køleskab på toppen af verden, omkranset af nordkysten af Rusland, Canada og Alaska samt Grønland. Og et af de sidste steder i verden, hvor mennesket bosatte sig og blev naboer til den evige is, polarnatten og den gyldne midnatssol.Vi skal ikke med hundeslæde. I stedet skal vi, gennem smukke skinddragter, magiske amuletter, opfindsomme fangstredskaber og fantastiske fortællinger, rejse tilbage i tiden og møde Inuit- de oprindelige folk i Arktis.
Rundvisningen handler ikke om kolonihistorie, men om inuits evne til at balancere i det arktiske klima ved at skabe tætte forbindelser mellem den fysiske og den åndelige verden. Måske kan vi finde inspiration i fortiden til vores egen balancegang i livet.
Bestillingsblanket

Fortællinger fra graven (børnerundvisning anbefalet fra 5 til 10 år)
Mennesker har altid fortalt historier. Mange har overlevet i tusinder af år, fordi historierne har samlet mennesker rundt om bålet. Andre er gået tabt, når mennesker er gået bort. Heldigvis har de efterladt sig små ting i gravene. De ting er små ledetråde, der hjælper os til at tegne et billede af vore forfædres liv. Så selvom mennesker er døde, fortæller de alligevel historier fra graven.
Bestillingsblanket

Klunkehjemmet
Oplev en af Københavns skjulte juveler: Herskabslejligheden Klunkehjemmet står, som den gjorde i årene 1890-1914 - dengang, grosserer Rudolph Christensen boede der med sin hustru, sine døtre, tjenestefolk - og Danmarks første toilet med skyl!
Varighed: 1 time
Pris: 1100 kr. + entré 60 kr. pr. person. (Påkrævet entré for min. 10 pers).
Max. antal: 15 personer
BOOKING
Læs mere om Klunkehjemmet

Kontakt - Mandag til fredag
Kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66
E-mail