Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Book en privat rundvisning

Book en privat rundvisning på Krigsmuseet

Det kan være et spændende indslag til familiefødselsdagen, firmaturen eller et helt tredje arrangement.

På rundvisninger kommer I med på en spændende tur gennem besættelsestidens Danmark.

Vi følger danskernes skæbne under 2. verdenskrig fra 1940 – 1945. Kan Danmark stille noget op over for en kæmpemæssig krigsmaskine som nazi-Tyskland?

Den 9. april invaderer tyskerne Danmark, og danskerne vågner op til en ny virkelighed. Hvad kan og skal man stille op? Mens bombeflyene cirkler over hovedstaden, skal Statsministeren og Kongen svare på det tyske ultimatum: Overgiv jer, eller vi bomber jer sønder og sammen. Hvordan beskytter landets ledere bedst landet og danskerne?

Samarbejde er ikke altid sort/hvidt.

Det er ikke kun Statsministeren og Kongen, der står over for svære valg i løbet af de fem år, Danmark er besat. Alle må træffe et valg. Vil man forsætte sit liv som hidtil? Eller vil man gøre modstand?

Ville du sætte livet på spil for at hjælpe de mennesker, nazisterne vil sende i koncentrationslejre? Prisen for at gøre modstad kan være høj. Ville du være villig til at betale med dit liv for at redde andres?

Vores dygtige rundvisere guider jer gennem besættelsen, og nogle af de mange valg danskerne måtte træffe under krigen. Vi ser også nærmere på samarbejdspolitikken, sabotageaktioner, modstandskæmpere og dem, der frivilligt kæmpede på tyskernes side ved Østfronten. Og på hvordan hverdagen forandrede sig for helt almindelige mennesker.

2. Verdenskrig og besættelsen af Danmark er stadig til debat. Var det de rigtige valg, der blev truffet? Valgene har sat sig dybe spor, og påvirker stadig vores hverdag, og hvordan vi ser os selv i dag.

Priser:
Inden for åbningstiden DKK 950 | Udenfor åbningstiden DKK 1.500

Varighed:
45-60 minutter

Antal: 20 personer

Booking: Send en mail til frihedsmuseet@natmus.dk eller ring på 41 20 60 80 for at booke en privat rundvisning

OBS: Med en billet til en rundvisning har du adgang til museet fra kl. 16 samme dag.