Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Du kan booke en privat rundvisning på Frihedsmuseet til familiefødselsdagen, firmaarrangementet eller noget helt tredje

Book en privat gruppe-rundvisning

Det kan være et spændende indslag til firmaarrangementet, familiefødselsdagen eller foreningen.

Tag med på en spændende tur gennem besættelsestidens Danmark. Vi følger danskernes skæbne under 2. verdenskrig fra 1940 – 1945. Kan Danmark stille noget op over for en kæmpemæssig krigsmaskine som nazi-Tyskland?

Den 9. april invaderer tyskerne Danmark, og danskerne vågner op til en ny virkelighed. Hvad kan og skal man stille op? Mens bombeflyene cirkler over hovedstaden, skal Statsministeren og Kongen svare på det tyske ultimatum: Overgiv jer, eller vi bomber jer sønder og sammen. Hvordan beskytter landets ledere bedst landet og danskerne?

Det er ikke kun Statsministeren og Kongen, der står over for svære valg i løbet af de fem år, Danmark er besat. Alle må træffe et valg. Vil man forsætte sit liv som hidtil? Eller vil man gøre modstand?

Ville du sætte livet på spil for at hjælpe de mennesker, nazisterne vil sende i koncentrationslejre? Prisen for at gøre modstad kan være høj. Ville du være villig til at betale med dit liv for at redde andres?

Vores dygtige rundvisere guider jer gennem besættelsen, og nogle af de mange valg danskerne måtte træffe under krigen. Vi ser også nærmere på samarbejdspolitikken, sabotageaktioner, modstandskæmpere og dem, der frivilligt kæmpede på tyskernes side ved Østfronten. Og på hvordan hverdagen forandrede sig for helt almindelige mennesker.

2. Verdenskrig og besættelsen af Danmark er stadig til debat. Var det de rigtige valg, der blev truffet? Valgene har sat sig dybe spor, og påvirker stadig vores hverdag, og hvordan vi ser os selv i dag.

Priser:
Inden for alm. åbningstid: 950 kr. plus entré.
Uden for alm. åbningstid: 1500 kr. plus entré.

Book din rundvisning:
Mail: frihedsmuseet@natmus.dk
Tlf.: 41 20 60 80

Varighed:
45-60 minutter

Antal:
Max 20 personer

OBS: På grund af den meget store interesse for museet lige pt kan de private rundvisninger først bookes fra 10. august. Der kan bookes rundvisning til kl. 11.00 og kl. 14.00 alle dage. Vær opmærksom på, at rundvisningerne skal bookes med min. 7 dages varsel.