Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
I børnerundvisningen 'Mørket sænker sig' kan de 9-12årige dykke ned i modstandskampen og besættelsestiden

Børnerundvisning: Mørket sænker sig

På Frihedsmuseet udbyder vi en rundvisning i børnehøjde for de 9-12 årige om besættelsen og modstandskampen.

Vi skal en tur tilbage til 9. april 1940 – en tid uden mobiltelefon, fjernsyn, computere, og hvor de færreste havde råd til en bil.

Og til en tid, hvor vi blev besat af Hitlers Tyskland.

Mørket har sænket sig over Danmark. Mørklægningsgardiner kom op i alle danske hjem, og mange børn måtte se sig om efter en ny skole, når tyskerne brugte den gamle til at bo og sove i.

Men hvad skal man gøre som barn, når ens land er besat? Kan man overhovedet gøre noget i de voksnes krig? På denne rundvisning dykker vi sammen med ned i modstanden under besættelsen og hvordan børn og teenagerne selv gik til modstand.

For der er nemlig flere eksempler på, at også børn viste deres modstand mod den tyske besættelsesmagt.

Lige fra at dele illegale blade ud til egentlig sabotage såsom at sætte ild til en tysk togvogn eller stjæle tyske våben, som for eksempel Churchill-gruppen gjorde. Den bestod af en gruppe drenge i alderen 14-17 år.

Vi leder også sammen i udstillingen efter spor af modstand, når vi finder illegale mærker og blade og ser og rør et af de våben, som modstandskæmperne brugte.

  • Varighed: 1 time
  • Antal: Max 20 personer
  • Mødested: Museumsbutikken i stueetagen

Priser:

Inden for alm. åbningstid: DKK 950 plus entré.

Uden for alm. åbningstid: DKK 1.500 plus entré.

Booking: Send en mail til frihedsmuseet@natmus.dk eller ring på 41 20 60 80 for at booke en privat rundvisning - vær OBS på, at private rundvisninger skal bookes senest 7 dage i forvejen.