Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Engelsborg Skibsværft

Ifølge den lokale tradition skulle der i tårnet på Engelsborg skibsværft være nedgravet en tønde guld. Men en lille djævel farer rundt omkring tønden og forhindrer folk i at hæve skatten. Og først når Danmark kommer i stor nød skal skatten kunne hæves. Selv i fredningsdeklarationen fra 1895 findes en klausul om, at hvis der ved en undersøgelse af ruinen skulle findes guld eller sølv, skal ejeren af ruinen have skattens metalværdi udbetalt.

Engelsborg Skibsværft

På øen Slotø i Nakskov Fjord byggede Kong Hans i 1509 et befæstet orlogsværft, bestående af tårn og to flankemure, omgivet af to vandfyldte grave og en vold. Endvidere har der have været en del tilhørende bygninger.

Lensadministrationen for Lolland flyttede til Engelsborg fra Ravnsborg samtidig med opførelsen, hvor også en del af byggematerialet kom fra. Orlogsværftet fungerede indtil midten af 1500-tallet. I 1623 istandsatte Christian IV værftet, og det fungerede igen frem til 1632.

Værftet blev herefter delvist nedbrudt, da materialerne skulle bruges til Nykøbing Slot. Engelsborg blev fredet ved en kancellifredning i 1809-11.