Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Brudekjole i faldskærmsstof, 1946

Brudekjole i faldskærmsstof, 1946

Varemanglen under 2. Verdenskrig satte gang i kreativiteten og opfindsomheden. Gamle lagner kunne genopstå som nye cottoncoats, fiskeskind kunne bruges som overlæder til sko, og baghavens angorakaniner kunne både levere kød og uld til trøjer, pels m.v.

Den turkisblå brudekjole fortæller også om krigens knaphed og fantasi. Den 3. april 1946 blev broderioverførerske Alma Virginia Bechmann Strøh gift i Glostrup Kirke med Erik Stig Nielsen, oversergent i livgarden. Hendes brudekjole var syet af en faldskærm, som under besættelsen var blevet anvendt ved våbennedkastning i Jylland. Brudgommens bror, Harald Stig Nielsen, der var med i modstandsbevægelsen, havde opsamlet og gemt faldskærmen. Kjolens turkisblå farve er original. Brudebuketten bestod af hvide nelliker, brudeskoene var fremstillet af brunt ruskind.

Dragtbeskrivelse

Kjolen har rund halsudskæring med firkantet broderet bærestykke. Korte ærmer med broderede opslag og læg på skuldrene. Livet rynket fortil, ellers glat tilsat. Lukning med lynlås i venstre side og bagtil. Skørtet er syet af 10 smalle bredder let skråede. Bælte, der lukkes med tryklåse.

Brudekjole, mus. nr. 6046/1963
Silke, faldskærmsstof. Turkisblåt. Brunt maskinbroderi.

Længde for: 105 cm
Længde bag: 107 cm
Liv, længde for: 40 cm
Liv, længde bag: 43 cm
Ærmelængde: 25 cm
Bælte, længde: 78 cm
Bælte, bredde: 3 cm