Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Kjole i kunstsilke

Kjole i kunstsilke

I 1930'erne understregede moden det feminine og slanke udtryk. Både til hverdag og fest blev de lette og bløde materialer foretrukket. Silkesatin og silkechiffon var smukt, men også meget dyrt, noget, de færreste havde råd til under de økonomiske kriseår i 30'erne. Kunstsilke som rayon eller viscose blev et populært og udbredt alternativ.

Den blå og hvide kjole med trykt mønster er fremstillet af tyndt silkechiffon. Stoffet er klippet, så det følger kroppens form og er med til at understrege det lange og slanke, men alligevel bløde indtryk. Kjolen har tilhørt læge Johanne Næser, f. Skjerbæk (1887-1974).

Dragtbeskrivelse

Kjole i hvid silkechiffon med blå prikker og bladmønster. Kjolen er ærmeløs og vid, har lige overskæring i taljen og en fastsyet, men løsthængende skulderdel, der tillige hænger ned over overarmen. V-udskæring for og bag. Under V-udskæringen foran er en lille bindesløjfe. Skørtet er skåret af trekantede bredder, der er syet sammen, så de giver vidde nedefter. Det vide liv har bælte af stoffet.

Kjole, mus. nr. 377/1992 Silkechiffon. Hvid og blå.

Længde midt bag: 121 cm
Livvidde: 88 cm
Vidde: 306 cm
Bælte, længde: 144 cm