Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Swagger (frakkekjole) fra slutningen af 1930'erne

Swagger (frakkekjole) fra slutningen af 1930'erne

Den løsthængende frakke, også kaldet en swagger, blev moderne i 1930'erne både til indendørs og udendørs brug. De polstrede skuldre fik taljen til at syne slank, hvad der var tidens ideal. Swaggerens farve var ofte i kontrast til farverne på den kjole, som blev båret indenunder.

Den lette frakkekjole udnytter de kontrasterende farver. Den giver sig ud for at være i to dele, en frakke og en kjole, men snyder, idet "kjolen" blot er et stykke kjolestof syet fast på frakkens sidesøm som forstykke. I 1930'erne var den ideelle kvinde lidt ældre, mere sofistikeret og forsigtig i sammenligning med 1920'ernes mere løsslupne, unge kvindeideal.

Frakkekjolen fra slutningen af 1930'erne har tilhørt Else Hammer Jensen (1895-1976). Hun var omkring 45 år, da hun brugte kjolen

Dragtbeskrivelse

Frakkekjole i blåt uldcrepe bestående af en frakke med en forbredde kjolestof indvendig, som illuderer kjole. Kjolebredden i crepe de chine i mørk blå med broget mønster. Tilsatte ærmer med 4 knapper og trenser forneden. Indsnit på skuldrene. Lille flad krave. Langs forkanten en påsyet bort af flade flettede uldcrepe bånd. Glat bagstykke med 2 faconindsnit i taljen. På skulderen midt bag er påsyet et 18 cm langt stykke flettet bort i uldcrepe.

Frakkekjole med bælte, mus. nr. 1713/1981 Uld. Mørkeblå. Kjolebredde, silke, blå, rød, grøn, hvid, lilla og gylden.

Længde midt bag: 116