Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Palm-Beach sommerhabit, 1930'erne

Palm-Beach sommerhabit, 1930'erne

Sport og fritidsliv fik indflydelse på moden fra 1920'erne og fremefter. Det praktiske og funktionelle element smittede af på hverdagstøjet hos både mænd og kvinder. Materialerne blev lettere, og snittet mere bekvemt. Det uforede, lyse jakkesæt med jakke, vest og bukser kaldes en Palm Beach habit.

Palm Beach er navnet på et populært og mondænt ferieområde i Florida, Amerika. I 1930'erne var Paris fortsat det førende modecentrum, men efterhånden fik amerikansk design større indflydelse.

Den amerikanske mode var ofte mere praktisk og enkel. Meget var massefremstillet og var derfor ofte billigere. Desuden krævede det massefremstillede tøj kun en enkelt tilpasning, hvorimod det skræddersyede tøj fordrede, at man prøvede det flere gange under syprocessen for at få den bedste pasform. Palm Beach habitten har tilhørt trykkeriejer Thorsager.

Dragtbeskrivelse

3-delt habit af lysbeige lærredsvævet bomuld og uld. Enradet jakke med 3 hornknapper, skrå brystlomme og 2 forlommer. Revers går højt op i halsen. Ingen slids bagpå. Uforet. Vestens ryg i gråbeige bomuldssatin. Lukning med 6 hornknapper. 4 lommer forrest. 1 indvendig lomme. Spændetamp bag med perlemorsknap og metalspænde. Bukser med stiklommer i sidesøm, 2 paspolerede baglommer og gylp med 5 hornknapper. Ben med opslag. Linning med læg, stropper til seler og løbegang til livrem.

Habit, med vest, mus. nr. 1606/1990 Uld og bomuld. Lysbeige. Vestens ryg, gråbeige bomuldssatin.

Jakke, længde midt bag: 76 cm
Jakke, skulderbredde: 42 cm
Jakke, vidde: 134 cm
Vest, længde midt bag: 49 cm
Vest, skulderbredde: 34 cm
Vest, vidde: 102 cm
Bukser, længde midt bag: 116 cm
Bukser, livvidde: 104 cm