Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Die Funde

Die Funde der älteren Bronzeseit in Dänemark, Schleswig-Holstein and Niedersachsen

Die Funde der älteren Bronzeseit in Dänemark, Schleswig-Holstein and Niedersachsen
Die Funde der älteren Bronzeseit in Dänemark, Schleswig-Holstein and Niedersachsen

Et samlet overblik over den ældre bronzealders fund på alle danske museer - tillige med fund fra Nordtyskland - bliver i disse år muliggjort af et stort, dansk-tysk bogværk med navnet 'Die Funde der älteren Bronzezeit in Dänemark, Schleswig-Holstein und Niedersachsen' ('Fundene fra den ældre bronzealder i Danmark, Slesvig-Holsten og Nedersachsen').

Die Funde er et katalog over samtlige grav-, offer- og løsfund fra ældre bronzealder. Værket gør det muligt at arbejde videnskabeligt med denne periode uden at skulle gennemgå arkiver og oldsags-magasiner. De hidtil udkomne bind har allerede haft en væsentlig betydning for bronzealder-forskningen.

 

Læs om Die Fundes historie, indhold og redaktion

Hvordan bliver Die Funde til?

Foto og tegning af bælteplade fra Borum Eshøj, Århus Amt
Bælteplade fra Borum Eshøj, Århus Amt som foto og i tegning.

Med ’Die Funde’ er der åbnet op for detaljerede studier af fundene fra den nordiske bronzealder i Danmark og Nordtyskland; bl.a. af genstandenes forskelle og ligheder inden for det store område. Selvom det hele præges af en fælles form og stil, har fundene fra de enkelte områder også deres eget særkende. Har man en gravhøj i sin baghave eller sit nabolag, som har indeholdt fund fra den ældre bronzealder, og vil man have mere at vide om fund fra egnen, kan man købe det bind, der svarer til det område, hvor man bor, eller opfordre sit lokale bibliotek til at anskaffe det.