Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Nationalmuseets Arbejdsmark

Nationalmuseets Arbejdsmark

I 1928 udkom den første årgang af Fra Nationalmuseets Arbejdsmark. Dengang var det et første forsøg på et årligt budskab fra Nationalmuseet til dets vennekreds over hele landet. Ikke gennem lærde undersøgelser, men i et ligefremt og tilgængeligt sprog. I Arbejdsmarken kunne man læse, hvordan vi arbejder på Nationalmuseet og hvor bredt vores ’arbejdsmark’ dækker. Fra Grønland til Indien og fra stenalder til i dag.

Artiklerne er forfattet af enten Nationalmuseets egne medarbejdere (gerne i samarbejde med eksterne medforfattere), af andre med tilknytning til museet, eller af eksterne forfattere, som præsenterer emner med relevans. Det er i årenes løb blevet til mere end 1.000 artikler fortalt om vores alles kulturarv.

I dag udkommer Nationalmuseets viden løbende på et bredt og varieret antal platforme som eksempelvis tv-serier, podcasts, i artikler online, i samtaler på sociale medier og selvfølgelig i vores udstillinger.

Arbejdsmarken udkom sidste gang i 2021 som en jubilæumsudgave med tilbageblik på perioden 1940-2020 - skrevet til H.M. Dronning Margrethe II.