Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Juellingekvindens øl

I Juellingekvindens grav fandt man flere fornemme gravgaver importeret fra Romerriget. Deriblandt var en bronzekedel fyldt med øl. Mikroskopiske analyser af det indtørrede bundfald i kedlen viser, at øllet var brygget på bygmalt, tyttebær eller tranebær og krydret med porse.

Med inspiration fra gravens drik, har vi på Nationalmuseet i samarbejde med bryggeriet Skands, udviklet en øl, Juellingekvindens Bryg, der kunne være et godt bud på det der blev drukket i jernalderen for ca. 2000 år siden. Nationalmuseet har på en alternativ måde skabt formidling om forskning – vi har sådan set hældt forskning på flaske.

Juellingekvindens øl
Bronzekedlen fra Juellingekvindens grav, som var fyldt med øl.
Juellingekvindens øl
Juellingekvindens Bryg, en historisk historisk specialøl lavet på en 2000 år gammel opskrift.