Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Kvinden fra Himlingøje
Grav fra Himlingeøje.

Kvinden fra Himlingøje

En velhavende kvinde fra Himlingøje er udstillet i sin grav i udstillingen Danmarks Oldtid på Nationalmuseet. Den fornemme kvinde havde fået kostbare sager med sig i graven. Hun var 40-50 år, da hun døde. Med i graven fik hun et dragtspænde, en såkaldt fibula, med runeindskriften ”widuhudaR”- et mandsnavn. Måske var det navnet på den sølvsmed, der havde lavet spændet, eller på den mand, der havde givet kvinden det? Yderligere fik hun også fem mindre sølvspænder med sig. I hendes mund fandt man en ”Charonsmønt” af guld – det vil sige et lille stykke guld, som hun kunne betale rejsen til dødsriget med.

Om hendes håndled sad to guldarmringe, og på to af hendes fingre sad fingerringe af guld, alle var de af såkaldt ”ormehoved type”, det vil sige udsmykket med stiliserede slange- eller ormehoveder. Også perler og amuletter af ben, glas, rav, bronze og sølv fandt vej til hendes grav, sammen med forskellige dele af romersk drikkeservice af bronze.

The content element of type "tcrotationimage_plugin" has no rendering definition...
The content element of type "tcrotationimage_plugin" has no rendering definition...
Kvinden fra Himlingøje
I 1949 fremkom endnu en grav i Himlingøje med romerske bronze- og glaskar og en fingerring af guld med ormehoveder (grav 1949-1).