Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

En kvinde langvejs fra?

Gravgaverne fra Årslevgraven stammer fra forskellige egne af Europa. Der var bevaret små stumper og stykker af et romersk bordservice bestående af bronzespande og fade. Hængesmykkerne af guld med indlagte røde halvædelsten stammer fra Sortehavsområdet eller det sydlige Rusland. Det samme gælder formentlig også for mønten, som er en efterligning af en romersk mønt, og krystalkuglen.

Måske kom gravgavernes ejerinde også fra Sydøsteuropa? Forbindelserne mellem det fynske område og de sydøsteuropæiske adelsfamilier var tætte i yngre romersk jernalder. En god måde at sikre forbindelserne på var at gifte sig ind i hinandens familier. På denne måde kan kvinden fra Årslev måske været kommet til Fyn – som led i en politisk alliance.

En kvinde langvejs fra?
Mønten fra Årslevgraven stammer sandsynligvis fra Sortehavsområdet eller det sydlige Rusland og er en efterligning af en romersk mønt.
En kvinde langvejs fra?

Fyrstegrave i Nordeuropa i det 3. årh. e.Kr. Det lyseblå område viser Romerrigets udstrækning på denne tid. Gravene fra bl.a. Himlingøje og Juellinge indeholdt også romersk import.