Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Middelalder, Renæssance og Numismatiks bibliotek

Åbningtider

Åbningtider

Tirsdag - torsdag kl. 13.00 - 16.00

Fredag kl. 12.00 - 15.00

Mandag lukket.

Besøg på biblioteket skal forudanmeldes på tlf. 41 20 61 18

Telefonen er lukket uden for åbningstiden.

Danmarks Middelalder og Renæssances håndbibliotek er museets næststørste og rummer en betydelig bogsamling. Det er delt i en topografisk og en tematisk afdeling. Desuden findes en større samling af danske, nordiske og udenlandske tidsskrifter, hvoraf de ældste går tilbage til 1820'erne, festskrifter samt museumskataloger.

Håndbiblioteket består af en væsentlig dansk topografisk samling, alm. historie, kirke- og kulturhistorie, herunder arkitektur, kunsthåndværk, maleri og skulptur samt museumshistorie.

I tilknytning til Antikvarisk-Topografisk Arkiv findes desuden en mindre samling håndskrifter, specielt om topografi. Blandt de vigtigste er præsteindberetningerne fra midten af 1800-tallet, som befinder sig beretningsarkivet samt Vedel Simonsens samlinger til Fyns historie og F. Ulldalls Kirkebeskrivelser i 7 bind ligesom R.H. Kruses; Nørrejyllands Mærkværdigheder hører til samlingens klenodier.

Biblioteket er opbygget i nær sammenhæng med Antikvarisk-Topografisk Arkiv (grundlagt i 1846) og med samlingerne samt med det runologiske specialområde.

Biblioteket tjener som arbejdsredskab for museets medarbejdere, men er også tilgængeligt for offentligheden, dog kun på enhedens læsesal.

Der er ikke udlån af bibliotekets bøger.

Kontakt:

Middelalder, Renæssance og Numismatik
Bibliotek og Arkiv

Frederiksholms Kanal 12
1220 København K.
Tlf. 41 20 61 18

 

Vil du søge i NATKAT ?

NATKAT er en database over Nationalmuseets bøger.

Databasen er intregreret i Reindex, Det kgl. Biblioteks database.

Vil du søge i NATKAT ?