Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Konservering og restaurering af papir og bøger

Ældre kort over København
Ældre kort over København
Tegning af Scherfig med fugtskade
Tegning af Scherfig med fugtskade
Sydsvensk bonardsmåling
Sydsvensk bonardsmåling med forskelige skader
Kopi af Grundloven
Udstillet kopi af Grundloven

Nationalmuseet konserverer papir og bøger for firmaer, museer, kirker, slotte og herregårde, offentlige institutioner samt privatpersoner.

Vi behandler genstande af papir som tegninger, akvareller, gouacher, grafik, plakater, arkivalier, bøger, orientalske billedruller og tapeter. Genstande som indgår i vores alles dagligdag.

Vi har stor erfaring med behandling af og rådgivning om vandskadet papir, bøger og foto. Ved vandskader er det vigtigt at kende de forskellige papirtyper og deres reaktioner overfor vand og fugt og gøre en hurtig indsats for at forhindre mug og skimmelsvamp.

Grafiske tryk og fotografier kræver ofte nymontering, hvis de er indrammet med syreholdige bagklædninger, der ødelægger trykkene og fotografierne.

I samarbejde med konservatorer, der arbejder med bygningsinteriør, foretager vi adskillelse af tapetlag, som afdækker historiske interiørs skiftende udseende gennem forskellige tidsperioder og danner beslutningsgrundlag for videre istandsættelse.

Konservering og restaurering af papir omfatter rensning, fjernelse af tape, udtrækning af misfarvninger og skjolder, sammenføjning og udfyldning af skadede partier, støtteopklæbning, montering og lettere retouchering.

Vi rådgiver også om vedligeholdelse, montering og håndtering samt opbevaringsforhold. Analyser udføres af Nationalmuseets laboratorium efter behov.

Bevaring

I.C. Modewegsvej, Brede
DK-2800 Kgs. Lyngby
E-mail

Google Maps