Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Danmarkshistorier - dengang og nu

Lars Mikkelsen står i en mængde af demonstrerende arbejdere
(©DR)

Se tidslinjen med et væld af klip fra DR's mange historieudsendelser. Tidslinjen giver mulighed for at arbejde med kildekritik og historiefortælling og -formidling, samt medieanalyse og -historie.

Tidslinjen giver både indblik i, hvordan danmarkshistorien er blevet fortalt til forskellig tid, og hvordan tv-mediet har ændret sig. I den første produktion 'Danmarkshistorie' (1982) beskæftigede man sig i overvejende grad med de overordnede linjer og magten i historien. Senere gik man tættere på kultur- og socialhistorie i produktioner som 'Trange tider og store tanker' (2004) og 'Liv i renæssancen' (2009). I de seneste produktioner som 'Bygninger, der skabte os' bevæger vi os over i institutionshistorie og i '1000 års tro' (2016) er vi ovre i mentalitetshistorien.

Der er væld af videoklip og mange forskellige muligheder for at arbejde med tidslinjen. Der kan arbejdes med de enkelte klip, men også med komparative analyser med spillefilm og nyere historiske tv-serier. Og samarbejder mellem historie, dansk og mediefag er oplagte.

Vi lægger nye klip på fra 'Historien om Danmark', der passer ind i de forskellige perioder, efterhånden som de bliver sendt i efteråret 2017.

Nationalmuseets Undervisning

Mandag - fredag
kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66

Mail: undervisning@natmus.dk