Undervisningsmateriale til Danmarks Oldtid

Vikingernes møde med andre kulturer
Undervisningsmaterialet omhandler vikingernes møde med andre kulturer for 1000 år siden. Der fortælles om vikingernes liv som bønder, håndværkere og handelsfolk. Desuden skildres byernes opståen, kongemagtens betydning for samfundet og religionsskiftet. Hæftet er fyldt med små opgaver til eleverne.
Skrevet af Mette Bach, Nadia Haupt og Marlene Kramm. Udgivet af Nationalmuseet og Skoletjenesten 2005. 24 sider. Målgruppen 3. til 5. klassetrin.
Hent hæftet "Vikingernes møde med andre kulturer" (pdf)

Trosskifte og kongemagt
Vikingetiden er den del af Danmarkshistorien, der strækker sig fra omkring 800 e.Kr. til omkring 1050.
Jellingkomplekset, med Harald Blåtands runesten fra 965 e.Kr., står for os i dag som et symbol på trosskiftet og kongemagten i vikingetiden. Fordyb dig i vikingernes tro og samfund. Du kan finde billeder af og historier om nogle af de genstande, der er udstillet på Nationalmuseet i København. Du kan også finde historier om nogle af de mennesker, der kunne have levet i vikingetiden.

Himmelskiven og solvognen
Hæftet beskriver bronzealdermenneskets religion. Hovedvægten er lagt på at fortælle om Solvognen fra Trundholm Mose og Himmelskiven fra Nebra i Tyskland. Undervisningsmaterialet indeholder små opgaver til eleverne.
Skrevet af Lone Claudi-Hansen. Udgivet af Nationalmuseet og Skoletjenesten 2005. 16 sider.
3. til 5. klassetrin.
Hent materialet "Himmelskiven og solvognen" (pdf)

Jernalderen. Danmark og Romerriget i krig og fred
Se og læs om genstande fra Nationalmuseets udstilling Danmarks Oldtid. Find historier om jernalderens mennesker og oplæg til rollespil. Prøv spillet ”Landsbyen”, og se om du ville have klaret dig i jernalderen.
Målgruppe: 3.-6. Klasse.
Fag: Dansk, historie.
Besøg Jernalderen: Danmark og Romerriget i krig og fred
Nationalmuseets Undervisning
Mandag - fredag
kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66
Mail: undervisning@natmus.dk