Opskrifter
Man skal ikke lede længe for at finde opskrifter på kvædemarmelade, kvædegelé og kvædebrød eller kvædevingummi om man vil. Både den grønne syltebog fra 1850 og nyere kogebøger har opskrifter herpå. Leder man lidt bredere er frugterne ikke gået helt så meget i glemmebogen som herhjemme. I Spanien laver man membrillo der spises som tilbehør til ost; den minder mest om vores kvædebrød. I Franske opskrifter kaldes det cotignac. Ser man til England så finder man også opskifter på forskellige curds på kvæde eller mispel. Her er mispelopskrifterne også at finde i lidt flere udgaver, man kan jo ikke glemme en frugt der er nævnt af Willam Shakespeare, mispel på engelsk hedder Medlar. Opskrifterne her på siden er afprøvet og inspireret af flere forskellige gamle opskrifter, der er lavet forsøg med forskellige smagsgivere og kogetider ved nogle af opskrifterne. Opskrifterne er bla. afprøvet i samarbejde med Frilandsmuseets køkkelaug og Blomstergårdens pomet.