Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Mølleskov
Foto: Tina Bach Nygaard

Mølleskov

Æblet.
Spise- og madæble. Farven er grøngul til hvidgul med rødbrun kind. Huden er fedtet og sorten har tilbøjelighed til at danne en speciel stilk hvor stilkgruben er fyldt ud. Kødet er hvidt til gullig, skørt og saftigt. Svagt duftende. Plukkes i oktober og kan gemmes helt til januar-februar måned.

Historie.
Stammer fra Mølleskov nord for Ringsted hvor det blev fundet af skovfoged Christensen i 1860. Man mener det er en frøplante dannet i 1840.

Vækstform.
Træet har en middelkraftig opret vækst, kan blive et stort og bredkronet træ. Sorten er rimelig hårdfør men kan angribes af skurv og kræft.

Synonymer.
Mølleskovæblet, Mölleskovapfel

Mølleskov kan ses i parken ved Brede Værk