Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
London Pippin
Foto: Pometet, Københavns Universitet

London Pippin

Æblet.
Spise - og madæble. Grundfarven er græsgrøn til olivengrøn. Solsiden er brunrød. Ved modning ændrer farven sig til guldgul. Under lagring kan der udvikles en orangegul til stærk rød solside. Kødet er først grønlighvidt og senere gult, Fint og fast dog noget skørt. Saftigt og behageligt sødt med aromatisk smag og svag duft. Plukkes så sent som muligt og anvendes fra midt december. Holdbarhed helt frem til at april-maj.

Historie.
Sorten stammer fra Norfolk i England 1580 og er beskrevet ad John Turner i 1819. Dyrket over hele verden b.la. i Australien. Kendt i Danmark siden 1840, måske tidligere.

Vækstform.
Træet danner en lav bred krone. Bliver ikke noget stort træ men kan blive meget gammelt. Sætter villigt frugt men bærer ofte kun hvert andet år, ”vekselbærring”.

Synonymer.
Pomme de Londres, Pippin de Londres.

London Pippin kan ses i haven ved gården fra Sdr. Sejerslev (nr. 32). 

Pometet Høje Tåstrup