Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Katrineæble

Katrineæble på Frilandsmuseet
Foto: Anker Tiedemann

Æblet.
Spiseæble. Et middelstort æble, hvidgult med røde stænk og striber. Kraftig og god duft. Kødet er saftigt og marvet, sød smag og god aroma. Farver hurtigt brunt efter overskæring. Modent sidst i august og først i september, bliver hurtigt melet. 

Historie.
Stammer fra Herregården Moesgård syd for Århus. En gartner såede kernen og opkaldte æblet efter sin Kone Katrine. Deraf navnet Katrineæble. Sorten er kendt i Danmarks siden 1850.

Vækstformen.
Kommer hurtigt i bæring men har stærk tendens til kun at bære hvert andet år. Sundt og modstandskraftigt overfor skurv og frugttræskræft. 

Synonymer:
Katrineæble fra Moesgård

Katrineæble kan ses i frugthaven ved herregården fra Fjellerup (nr. 25)