Undervisningstilbud - ungdomsuddannelserne

Hænderne i maskinen - samlebåndsarbejder for en dag


Organiseret i to hold og solidt instrueret arbejder klassen på henholdsvis grøn og orange fabrik. Der skal samles kuglelejer på tid og kvaliteten af både arbejde og produkt måles løbende. Undervejs tager tager eleverne stilling til ledelse, organisation, arbejdsmiljø mm. Den industrielle samlebåndsproduktion erfares på egen krop og evalueres undervejs.

Målgruppe: gymnasieskolen, erhvervs- og tekniske skoler
Varighed: 2 timer
Pris: 500 kr.
Fag: dansk, historie, samfundsfag

Forberedende og uddybende materiale til spillet "hænderne i maskinen"

Industriens vugge - Mølleåen og fabrikssamfundet i Brede

 Dette er en rundtur gennem Bredes fabriksanlæg, hvor vi taler om vandet som kraft, overgangen til damp og siden elektricitet. Hvordan var livet i det patriarkalsk styrede fabrikssamfund, arbejdsforholdene og levevilkårene. Turen viser en tidligere arbejderbolig, en taknemmelighedsobelisk fra de ansatte til fabrikanten, de ansattes kantine, børneinstitution mm.

1 time / 450 kr.

max 28 deltagere

Hvis klassen arbejder med et særligt emne, kan I ringe på forhånd, og høre om vi kan vinkle rundvisningen et bestemt fokus. Forhør jer om jeres ønske kan lade sig gøre på Brede Værk hos museumsinspektør Signe Lykke Littrup på tlf. 41206403.

Det virtuelle Brede

Gå på opdagelse i historien og få indblik i museumsinspektørens detektivarbejde.
Brug undervisningsmaterialet og oplev hvad kilde- og faktamateriale kan fortælle om udviklingen af teknologi, arbejdsliv og industrikultur gennem 250 år.

Bestilling af undervisning

Brede Værk er under omorganisering og vi arbejder på at kunne tilbyde undervisning og mange spændende aktiviteter hurtigst muligt, så hold øje med hjemmesiden fra 2019.

Del denne side