Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Draperet aftenkjole i turkis silkechiffon

Draperet aftenkjole i turkis silkechiffon

I 1950'erne blev Preben Birck, Holger Blom og Uffe Brydegaard kaldt for modens 3 B'er. De var Københavns førende inden for finere skrædderkunst.

Den korte turkise aftenkjole med drapering er designet af Preben Birck og har tilhørt Asta Bolette Aschengreen.

Preben Birck stod i lære i stormagasinet Fonnesbech i København. I 1920'erne fik han et legat og tog til Paris. Da pengene fra legatet slap op, levede han af at sælge tegninger til forskellige parisiske modehuse, blandt andet Paul Poiret og Jean Patou. I 1937 åbnede han egen modelsystue med fem ansatte på Nørregade i København. Efter et år flyttede forretningen til Nytorv 19, hvor den lå frem til slutningen af 1960'erne.

Asta Bolette Aschengreen fik anbefalet Preben Birck af en veninde, da hun vendte tilbage til Danmark efter at have været udstationeret med sin mand for ØK i Manchuriet og Indien.

Dragtbeskrivelse

Kort aftenkjole draperet i turkis helsilkechiffon. Livet er draperet på et foer af kunstsilketaft. I nederdelen er chiffonen og taftfoeret solplisseret. Korte, glatte tilsatte ærmer. Lynlåsåbning midt bag. Tilhørende perlebroderet bælte. Bæltet er overtrukket med turkis chiffon på forsiden og turkis taft på bagsiden. Broderet med sølvpailletter, sølvperler, iriserede pailletter og klare stråperler. Lukkes med et overtrukket spænde.

Selskabskjole, kort, mus. nr. 1759/1982 Helsilke. Turkis. Foer, turkis kunstsilketaft.

Længde midt bag: 95 cm Ærmelængde indvendig: 7 cm

Bælte, mus. nr. 1760/1982