Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Draperet aftenkjole fra Holger Blom

Draperet aftenkjole fra Holger Blom

I 1950'erne var København rent modemæssigt på højde med Paris. Den finere skrædderkunst - haute couture - blev på denne tid domineret af tre dygtige modecréateurer Holger Blom (1906-1965), Preben Birck (1906-1992) og Uffe Brydegaard (1901-1962).

Holger Blom var født i Skanderborg og kom til København i 1925 for at læse på universitetet. Han sprang fra studierne og åbnede modesalon i 1930. Han havde mange berømtheder som kunder i salonen, bl.a. Bodil Kjer, Liva Weel, Marguerite Viby og Helle Virkner. Da prinsesse Anne Marie blev gift i Athen i 1964, var kjolen af Holger Blom.

Den hvide draperede selskabskjole er skabt af Holger Blom. Den har tilhørt Ruth Riis Hansen, som har fortalt, hvordan hun prøvede kjolen i timevis, mens den blev nålet af Holger Blom. Sammen med kjolen brugte fru Riis Hansen ofte en stærk gul cape.

Dragtbeskrivelse

Kort aftenkjole i tynd, hvid uldjersey draperet på et foer. Foeret er udført i 2 lag stof, silkefaille med bomuldslærred under. En færdigsyet brystholder og 4 korsetstivere er indsyet i livet. Kjolen lukkes midt bag med en 50 cm lang metallynlås. I den ene side fortsætter kjolen med et frithængende stykke, draperet op til udskæringen bag.

Aftenkjole, kort, mus. nr. 1882/1982
Uld. Hvid. Foer, hvid silke og hvid bomuld.

Længde midt bag: 90 cm
Ærmegab, vidde: 46 cm