Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Damefrakkke i mørk poplin, ca. 1953

Damefrakkke i mørk poplin, ca. 1953

I midten af 1900-tallet var der mange forskellige typer og faconer på overfrakker til kvinder. Mændene havde færre valgmuligheder. De havde som regel en klassisk overfrakke, der kunne bruges med eller uden bælte, oftest i en mørk farve.

I 1950'erne blev damefrakker brugt sammen med kjole eller dragt i samme materiale, en såkaldt complet. Til hverdag var materialerne gerne i uld og bomuldspoplin, mens selskabsfrakkerne kunne være i silke eller satin. Andre frakketyper var ulsters, kåber, cottoncoats, regnfrakker m.v. Frakkerne blev brugt med eller uden stramt snøret bælte.

Frakke og bluse har tilhørt Frida Steensberg.

Dragtbeskrivelse

Frakke af changerende mørk violet og turkis poplin. Frakken kan lukkes helt op i halsen eller stå mere åben. Lukning i halsen med stofknap og trense, længere nede med 4 store knapper og knaphuller. Ærmetilsætningen er kantet og sidder langt nede på de rundede skuldre. Lodret stiklomme på hvert forstykke. Kanter langs ærmer, krave og forstykker af sort uldstof i grov vævning. Sort foer med småternet vævemønster. Mærke: "Anglomac Fashionwear". Bluse af mørk cyklamen poplin. Blusen har rund vigende krave. Rygstykket fortsætter som bærestykke med dobbelt stof under dette. Glatte isyede ærmer med 3 cm brede opslag. Glat facon med lukning midt for. I kraven 1 knap og knaphul, ligeså forneden på blusen, midtvejs 2 x 3 knapper og knaphuller.

Frakke, mus. nr. 1781/1971 Poplin. Mørk violet og mørk turkis. Kanter, sort uldstof. Foer, sort, småternet vævemønster.

Længde midt bag: 109 cm
Ærmelængde i alt: 47 cm
Ærmeopslag: 4 cm Vidde forneden: 163 cm

Bluse, mus. nr. 1731/1971