Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Spadseredragt, 1950'erne

Spadseredragt, 1950'erne

Den franske modedesigner Coco Chanel, født Gabrielle Chanel, overførte i 1920'erne mandsdragtens materialer og mere praktiske snit til kvindens dragt. Bekvemmelighed, funktionalitet og kvalitet var nøgleord i Chanels design, og tøjet skulle udstråle individualitet. Chanel anvendte materialer som tweed og jersey, slidstærke materialer, der tidligere kun var blevet brugt til herreundertøj, sportstøj og uniformer. Tweed blev med Chanel eksklusivt. Forskellige kvaliteter af tweed blev anvendt til forskellige beklædningsdele: den grove tweed til frakken og den finere til dragterne.

Den to-delte dragt kan meget vel være inspireret af Chanel. Den har tilhørt en dameskrædder fra Vanløse, som det meste af sit liv ernærede sig ved at sy. Som 26-årig etablerede hun sig som selvstændig dameskrædder efter i flere år at have syet i private hjem. Inspirationsrejser til Paris gav hende færdigheder i fransk drapering. Hun udviklede sin egen teknik og kom til at undervise i fransk drapering på Tekstil Instituttet i København, i dag Teknologisk Institut.

Dragtbeskrivelse

Dragt bestående af jakke og nederdel i uldtweed. Jakken knappes med 4 knapper og har foer af grå silke. Lange ærmer med 3 knapper forneden. Snitsømme for og bag. Indstukne lommer i sidesømmene. Nederdelen er glat med korte snitsømme ved linningen og gålæg bag. Lynlås i venstre side. Jumper med korte ærmer i glat maskinstrik. Ribstrikkede borter ved kanter. Rund hals.

Dragt, mus. nr. 1049/1964
Uldtweed. Grågrøn. Foer, grå silke.

Jakke, længde midt bag: 65 cm
Ærmelængde: 62 cm
Nederdel, længde: 77,5 cm

Jumper, mus. nr. 1734/1971
Uld. Grøn.

Længde midt bag: 54 cm
Ærmelængde: 27 cm